AVEM O FRECVENTA. CUM PROCEDAM ?

Yeeah, Guerrilla pe 94, … Mare bucurie, etc. Cei doi prieteni ai mei Dobro si Mihaiu Liviu Georgica au luat atatea frecvente cate li s-au dat, adica sapte intr-o singura zi. Nu sunt sigur daca atatea si-au dorit, si veti vedea de ce.

Cu alte cuvinte, dupa un an petrecut la “fara frecventa” li s-a dat sansa sa mai arate o data cum se falimenteaza un radio. Aaa, stai, adica cum sa il falimenteze daca nu il au ? Fiindca aici e de fapt intrebarea: cand incepe ? Ca daca trece un an si pe frecventa aia nu se intampla nimic, pierd licenta. Din nou. Iar cand raspunsul la prima intrebare are o mie de cuvinte inseamna ca ceneaul ar fi putut sa se gandeasca de doua ori inainte sa acorde licente pe ochi frumosi. Sau, ma rog, albastri.

Prietenul Mihaiu s-a infatisat la CNA spunand ca 90 la suta din “vechea echipa” radio Guerrilla este gata pentru inceperea activitatii. Serios ? Eram 53. Acum sunt vreo 17. Iar daca e sa socotim timpul de emisie de la 7.00 la 23.00, din 16 ore mai sunt acoperite 4, din care 3 cu jumatate din echipa. Asta daca Dobro nu intarzie, evident. Craioveanu nu mai e, Vidia nu mai e, Bogdan Serban nu mai e, Calin Gheorghe nici el, eu nu mai sunt. Sigur, daca socotim in ego-uri, baietii aia doi cu ochi albastri deja sunt prea multi pentru un singur radio. Poate la asta s-o fi referit Georgica Mihaiu.

Dar sa vedem de ce mai are nevoie un radio pentru a exista si altfel decat in visele umede, fiindca in momentul de fata nu putem face diferenta dintre echipa Guerrilla si un grup de persoane arzand-o pe chill in fata la chiosc. Pai sa zicem ca un sediu ar fi folositor, doua emitatoare (unul de rezerva e obligatoriu), echipamentul de emisie si cel de productie. Initial Georgica umbla prin targ cautand un buget operational de 45.000 de euro pe luna, aproape juma’ de bulion de euro pentru un an. Cam mult, dar pun pariu ca aproape jumate sunt salariile Sfintei Doimi a radioului. Ma rog, se pare ca banutul nu s-a aratat, de vreme ce Mihaiu a emis (si inca fara antena) o cerere de finantare geniala – ca mai multe agentii de publicitate, vreo 4-5 asa, le spune el care, sa detina majoritatea la radio Guerrilla (!!!), urmand ca el sa furnizeze distractia, probabil. Dupa cum se vede distractia deja a inceput si e gratis, asa ca de ce ar mai cumpara agentiile pachet la Guerrilla ?

Dar sa revenim si sa fim putin atenti: Mihaiu s-a infatisat la CNA sa ia frecvente, spunand ca are ce, cum si cu ce. In realitate in momentul de fata radio Guerrilla nu are nimic, nici sediu, nici echipament si nici bani sa cumpere toate astea. Echipament si sediu ar fi putut avea macar temporar daca Sfanta Doime ar fi avut bunul simt sa faca ciocul mic cand venea vorba de Gold. Dar nu, Gold Fm este “fratele mai mic al lui Guerrilla”. Care l-a dat afara pe Dobro cand si-a dat seama ca face reclama desantat pentru Guerrilla pe frecventa Gold.

In plus, totul e x7, mai putin echipa si ceva echipament, ca orice statie locala din alea sapte are nevoie de un emitator si de un tovaras la intretinere, plus chirie, curent etc. etc. Banuiesc ca pe masura ce veneau vestile bune pe net cu inca o frecventa, si inca una, fetele se intunecau si creierele fierbeau. Mai putin al lui Mihaiu care e mai lejer, asa. De fapt, el s-a si grabit sa dea masura gravitatii situatiei si a competentei lui de manager degraba gasitoriu de solutii, care acum doi ani dadea staffului mailuri interne cu textul “mai mancati si pe la mama, ca vremurile sunt grele”. Ei bine … la doar doua zile dupa ce isi ia licentele, Mihaiu iese in public si spune: am de vanzare 50 pana la 75 la suta din firma. Da’ firma ce contine ? Pai nimic, niste licente pe care le-am luat de la stat marti. Aha … Misto. Erau cumva la fier vechi ? Ca imbogatiti din astia din categoria genialului om de afaceri Patriciu, care au vandut altora ce au luat gratis de la stat am mai vazut.

Bref… Desi Georgica Mihaiu ar trebui sa traiasca acum drama aluia care a capatat ce si-a dorit, avand pe cap sapte frecvente fara grija vreunui cont bancar de administrat, el da interviuri dintr-o realitate paralela si doar ca nu publica cererea de finantare in Anuntul Publicitar. Ma imperechez cu oricine pentru 180 de mii de euro, ca independenta editoriala se mai coase la loc daca e. De vazut interviul de pe paginademedia.ro, e spectaculos. Desi ceva rabdare e necesara, Mihaiu e fermecator cand vorbeste fara foile pe care producatoarea i le arunca in fata.

In orice caz daca e sa ne luam dupa inversunarea cu care acest Che Pierdevara al presei romanesti a urmarit ideea de gherila, cred ca pasiunea lui e conflictul. Conflictul de interese, in principiu. Cum ar fi ala dintre functia de guvernator al Deltei si persoana care semneaza autorizatia pentru benzinarii intr-o rezervatie din patrimoniul UNESCO. Benzinarii care nu folosesc barcilor pescaresti locale, cu motoare intre 4 si 9 cai, ci cocalarilor cu barci rapide si propulsoare de cate 150-200 de cai, care se duc in Delta la gratare. Asa a salvat Mihaiu Delta dupa ce a salvat Vama, desigur. Si acum ne pregatim sa salveze iar Guerrilla.

“Noi suntem un radio care elibereaza mintile.” Nici o grija, baieti, mintile voastre sunt complet eliberate. Guerrilla 2.0. Doi aroganti, zero sanse de castig. Cat priveste competenta lui Mihaiu in radio, ca de la asta trebuie plecat, e de notat ca, din fericire, nu orice ascultator de radio are aroganta de a se socoti si realizator dupa cum nu orice pacient are aroganta de a se crede psiholog.

Binili invinge. Mai are un pic si ii invinge. Eu zic maxim un an. Data trecuta am gresit cu cateva luni.

26 thoughts on “AVEM O FRECVENTA. CUM PROCEDAM ?

  1. Pai daca Mihaiu and Co. se duc in bot, tu de ce te agiti?! Lasa-i sa isi faca traba. (Si taci) Daca te vei insela, nu vei fi nimic altceva decat o baba bocitoare, un fel tata Vintila Omida. Iar daca ai dreptate… ei bine daca ai dreptate, d-aia numai ploua! Cu tine, fata tine, cu Guerrilla, fara Guerrilla viata merge inainte. Insa tu acum, cu toata enumerarea factorilor de mai sus, imi pari a fi genul de om care se bucura enorm de esecul si suferinta altuia dar, si aici e un mare dar, pozezi peste tot ca un om cu coloana vertebrala de marmura si o inima de aur. Contrastul e prea mare!

    Like

    • Eu nu ma dau nimic altceva decat ceea ce sunt. Faptele mele vorbesc. Mi-am asumat de multa vreme judecarea de catre unii care se grabesc sa o faca, asa cum faci tu. Totusi, ca sa te lamuresc, afla ca acest subiect ma rascoleste si nu imi pare rau niciodata sa le ard suturi acestor doi egoisti. Unii dintre foarte putinii mei dusmani. Inca un motiv este acela ca daca cei ca noi stau deoparte, javrele ies in fata. Si sunt javre pe care nu mai sunt dispus sa le las…

      Like

      • Inteleg. Te cred. Ai dreptate, m-a luat valul. Sincer imi pare rau sa vad conflicte de genul asta dar asta e. Toate bune!

        Like

      • Hi Mandymoo, again you have made a dislistunggy beautiful card, such a fabulous design, colouring and all the wonderful details. Hope you are feeling better now. Take care, hugs Annette x

        Like

  2. Băi, Ventilă, dacă la momentul respectiv aș fi putut crede ca poate aveai și tu dreptatea ta, deși m-am rugat ani de zile sa te zboare de pe post pentru că erai cel mai trist și fără umor realizator de la Guerrilla, acest text tocmai m-a lămurit.
    Ești și acum la fel de trist și de înverșunat și fără pic de umor. Textul de mai sus e cel mult o răzbunare-delațiune, o înșiruire de frustrări.
    Bine ți-au făcut!
    Toți cei pe care îi enumeri și spui că au plecat poate că au fost nevoiți, au plecat după ce nu au mai avut nici o soluție probabil, și oricum, după ce s-a suspendat emisia FM.
    Dar pe tine te-au dat afară înainte să se inchidă postul și iată că au avut dreptate.
    Bine ți-au făcut!
    Nu e treaba ta dacă rezistă sau nu Guerrilla 2, tu nu aveai ce căuta în niciuna dintre versiuni, ești un trist. Nimeni nu e perfect, nici Dobro, nici Mihaiu, nici ceilalți, nu-i cunosc personal, eu sunt doar un ascultător fidel de la începuturi, dar oamenii ăștia au făcut și probabil vor mai face o treabă minunată.
    Fără tine. Bine ți-au făcut!

    Like

    • Leider haben meine Kinder selbst Anspruch auf das Bildungspaket, und vermutlich gehören wir auch in Köln zu den bisher unbeachteten Zweidritteln. Die zuständigen Behörden kommen nicht nach…Wenn doch das Geld, das jetzt in diese bürokratische Umstrukturierung gesteckt wird und darin versickert, einfach und ganz unbürokratisch allenKindern und Familien zukommen würde, die es wirklich brauchen- also ausgelüchtlinhckindFrn!!!

      Like

  3. Mda…. Dobro si Mihaiu nu promoveaza prosti…au devenit unii dintre ei… Ca unul care a ascultat Guerrilla din ziua Unu, pot spune ca banii schimba oamenii cu la 180 grade… Sa ajungi de la o garsoniera in Iancului (pe vremea PROTV) la vila in Ciolpani (la Guerrila) e mare diferenta… foarte mare…. si un citat din el care spune totul:
    “Te-ai săturat de celebritate?
    Nu. Îmi place în ce s-a transformat. Acum mă apreciază alt tip de oameni. Oameni pe care îi simt ca structură apropiaţi.”
    Banu’, frate, banu’ …!

    Liked by 2 people

  4. Cele enumerate de tine (strict faptele, ca aprecieile personale tin de relatiile voastre personale si nu vreau sa ma bag) sunt corecte. Cei ce au luat licentele Guerrilla nu au mare lucru in acest moment. Si da, banii sunt foarte importanti pentru a putea porni si sustine un proiect media de acest gen. Pe de alta parte, poate ca cei doi vor avea capacitatea si atraga fonduri in acest prouect. De vele mai milte ori un start up (putem vorbi de asa ceva acum) are succes daca promoveaza o ideie, un concept cu priza sau inovator. Proiectul Guerrilla are avantajul ca trezeste nostalgii si beneficiaza de o imagine pozitiva in randul celor ce detin control pe bugete si resurse. Nu in ultimul rand, perseverenta poate depasi multe obstacole. E sansa lor sa demonstreze ce pot. Personal mi-ar placea ca voi toti sa va puneti la masa, sa va lamuriti problemele, sa lasati deoparte orgoliile (ca toti aveti din greu) si sa va inhamati la un proiect comun. Toata lumea ar avea de castigat. Un proiect Guerrilla mai puternic inseamna macar pe viitor mai putini ascultatori ai radiourilor gen Morar si Buzdugan and co.

    Liked by 2 people

  5. orgolii, dusmanie sau realitate… este un punct de vedere al unuia din interior. respect pt postare si pentru ca spui ce gandesti! Sper doar sa fie adevar si nu ca un articol scris pentru ca o sa apari la un post concurent! Pace!

    Liked by 1 person

  6. Draga Marius, cred ca ai dreptate. Nu te supara pe cei care te injura. Romania e plina de indivizi gata sa injure necunoscind puterea argumentului. E pozitia ta si trebuie respectata. Nu stiu daca radio-ul asta va mai emite vreodata dar sincer, in acest moment nu ii simt lipsa. Nu intotdeauna grotescul are si umor. Muzica era buna, nisa era de apreciat dar vorbele….Sa fim seriosi. Bafta in continuare si mult noroc. Mihaiu era poreclit in facultate Colivie ! Un baiat cu tupeu dar fara carisma. Pentru radio iti mai trebuie ceva in afara de inteligenta si obraznicie. Mai trebuie sa si spui ceva…

    Liked by 1 person

  7. Mie îmi place playlist-ul actual și ascult cu plăcere. Mai ales că nu are publicitate. Cât despre războaiele unora… nu mă interesează. Toate cele bune!

    Like

  8. Pingback: Cetin.ro - Cum să faci bișniță cu licențe

  9. 92 10-10-11 spune: 1. ce monitor e? daca e lcd, el trebuie sa fie pe reuloztia nativa.2. cand se vede in ceata? se vede tot ecranul in ceata? sau doar parti? incearca sa intri intr-un joc si vezi daca si acolo e in ceata. te rog raspunde la fiecare intrebare ca sa imi pot face o idee mai clara. +68

    Like

  10. Hey Craig, It’s working for me as we speak…maybe youtube went down for a little while or something? But try it again, it should be there. I only pulled the first one I uploaded, not this one. hehe Edit: Oh, just saw your latest comment!! Cool! Glad it came back!

    Like

  11. Trecu anu‘! Ah, stai, trecură doi! Și ăștia nici nu dau vreun semn de faliment, de-o incapacitate de plată, ceva. Păi, ce facem, mănenemăăă?! Urâm și noi mai cu talent?

    Like

Leave a comment