O ROMÂNCĂ I-A ZIS LUI DRAGNEA…

Ieri la primele ore ale serii eram cu Irina la Viena înainte să ne îmbarcăm spre București. La coadă la duty-free vedem buza de jos a lui Sorin Oprescu atîrnînd deasupra uneia din casele de marcat. Probabil fostul primar penal găsise ceva chilipiruri mai ieftine decît el însuși. Îl înjurăm amîndoi printre dinți iar eu îi zic Irinei, care se minuna că Oprescu e liber, (ea îl știa la pîrnaie), că m-aș duce să îi zic ceva de bine față în față, măcar de atîta pedeapsă să aibă parte ăștia, dacă tot se plimbă liberi cu conturile pline din șpăgi încă nedovedite. Tot vorbind despre Oprescu, care se duce la cursa Tarom programată la aproximativ aceeași oră cu Austrian-ul nostru, ajungem la poarta de îmbarcare și ne așezăm. Funcționarul anunță la microfon trei nume printre care iese și un căznit “Dragnea” pe litere și Irina îmi spune “dacă ar fi să fie chiar Dragnea mergem să îi zicem ceva, și dacă da, ce îi zicem?”

   Nu termină bine că apare Dragnea cu doi badigarzi, dar nu apucă să se așeze că Irina saltă de lîngă mine și o ia spre el aproape alergînd. După 20 de secunde mă ridic și eu și mă iau după ea, nu ca să o opresc(u) ci ca să o susțin dacă oi putea.

   Ea ajunsese deja în fața lui Dragnea. Stă în picioare la doi metri de el.

Irina: – Să stiți că de aici noi ne ducem direct la protest în piața Victoriei. Nu veți cîștiga și o să vă mănînce pușcăria.

Dragnea: – Ce să cîștig?

Irina (un pic patetic): – Războiul pe care îl duceți împotriva poporului ăstuia.

Dragnea: (Își trage cu gesturi largi trei cruci)…

Irina: – Să știți că va fi nevoie de mult mai multe cruci. (Și vine spre mine cu mîinile tremurînd)

Lecție de atitudine, ce mai…!

    Între timp începuse îmbarcarea. Deși bănuiam că va sta la business, Dragnea se așează la jumatea avionului, la culoar. Aștept să decolăm și îmi plănuiesc și eu ambuscada verbală, în timp ce Irina pune pe Facebook poza cu Dragnea făcută de la distanță în sala de așteptare, cu textul pe care îl știți (sau nu).

Deși am emoții, știu că nu voi ateriza fără să îi spun lui Dragnea ceva, mai ales că gestul Irinei, încă foarte tulburată, a acționat ca un super-stimulent asupra mea. Dar ce să îi spun?

   Una e să te duci la Oprescu, un “fost”, și să îl înjuri (politicos, desigur) de capitala lui tac-su generalu’ de secu’. E ceva concret, știi de unde să apuci comunicarea. Sau să te duci la Stolojan, că și el era în avion (!), la business…mă gîndeam să nu cumva să îi vină lui Dumnezeu, dacă există, ideea să se răzbune pe ăștia tocmai ieri la zborul nostru. Stolo e și el un “fost”, poți să îi reproșezi chestii generale eventual, că cine-și mai amintește cu precizie ce tîmpenii a făcut…?

   Dar cu Dragnea e altceva. Dragnea e încă pe val. E cel mai puternic om din România la vedere. Face și desface chiar acum guvernele care au comis cele mai nasoale și mai inconștiente chestii de după ’89. Iar noi ne pregătim să mergem la protest imediat ce aterizăm. Cu legile justiției și cu ordonanța 13 transformată în lege. Sunt activist, sunt cu el în avion și am doar două-trei minute să îi spun ceva. Ceva pe un ton civilizat, deși îmi e greu, ceva care nu mă aștept să îi schimbe comportamentul de azi pe mîine dar care să conteze. Pentru mine, pentru el, și pentru cei care i-ar spune ceva dar nu au ocazia.

   M-am întrebat de multe ori de ce sunt oamenii, sau poate doar românii (?) atît de “cuminți” încît cînd văd cîte un politician lîngă ei fac obișnuitul mărunt din buze dar nu se duc să îl confrunte. Da, se înjură mult pe Facebook, pe bloguri, în piață. Dar dacă ajungi singur cu el, ce îi spui din tot ce ai să îi spui? Fără să îl jignești dar fără să cazi în ridicolul unei întrebări generale de tipul “de ce distrugeți țara, domnule X?” pe care ar rosti-o un reporter care l-a așteptat pe X mai mult de 3 ore în față la DNA, dar are doar zece secunde pînă cînd ăla se ascunde în limuzină. Și în concluzie, zero șanse la un răspuns.

   Nu mai aștept sa se stingă luminițele cu centura de siguranță. Vreau să îi vorbesc lui Dragnea înainte să ajungă căruciorul însoțitoarei de zbor în dreptul lui, altfel va fi probabil prea tîrziu. (Îi spusesem și Irinei; aproape sigur nu va trece pe la ghișeele prostimii, odată aterizat.)

   Mă ridic. Ajung în dreptul lui. Dragnea e cu o carte deschisă în mîini, pare că efectiv (!) citește. Un badigard de-a dreapta, celălalt pe același rînd dar peste culoar, la geam. Avionul e cu două șiruri de cîte două scaune. Cer voie să mă așez pe locul liber de vis-à-vis de Dragnea, în stînga culoarului. Badigardul mă lasă.

Eu: – Domnu’ Dragnea, mă numesc…(mi se pare de bun simț să mă prezint), și am lucrat ceva ani în mass-media. Aș vrea să vă spun cîteva lucruri. (Se ițesc cîteva capete care ascultă interesate ce spun. Îmi cam tremură vocea.)

Dragnea: (ridică privirea din carte, mă privește în ochi, așteaptă…)

Eu: – Aș fi vrut să pot să mă întîlnesc întîmplător cu cel mai puternic politician din țara mea și să îl felicit pentru activitatea pe care o are. Dar fiind vorba de dumneavoastră trebuie să vă spun…că eu cred că vă bateți joc de țara asta și mințiți un popor întreg. Vreți să legalizați hoția… (nu îmi vine să cred ce îi spun lui Dragnea!)

Dragnea (mă întrerupe): – …pe ce vă bazați?

Eu: – Domnu’ Dragnea, sunteți un politician bun. Mă uit acum în ochii dumneavoastră și îmi vine să vă cred. Dar amîndoi știm adevărul. Ce vă doresc eu e un proces cinstit în urma căruia să mergeți la pușcărie dacă asta meritați. (Nimănui pînă acum nu i-am mai dorit pușcăria drept în față.)

Dragnea: – Așa să fie. Deocamdată lumea pare să fie de acord cu…

Eu (îl întrerup): Care lume? Domnu’ Dragnea, în țara asta jumătate din oameni vă urăsc, și aia e jumătatea educată, iar celeilalte jumătăți nu îi pasă de dumneavoastră. Să știți asta.

Mă ridic să plec, dar mă întorc…

Eu: – Atît am vrut să vă spun dacă tot am avut ocazia să stau de vorbă cu dumneavoastră. Am ales să nu tac, ca ceilalți oameni din avion care v-ar fi spus probabil același lucru. Și dacă credeți că e bine ce faceți, faceți în continuare!

Și (chiar că) plec.

   Ajung la locul meu cu palmele uscate, destul de calm. Dimineața eram într-un muzeu vienez și mă gîndeam că la “remember”, acest 5th of November însemna pentru mine cel mult cei 9 ani, la zi, de cînd m-am lăsat de fumat. Seara îi spuneam celui mai periculos politician român că îl consider bun de pușcărie. Nu prea am avut timp să cîntăresc ce risc. Poate niște controale întîmplătoare de la finanțe, cum au avut cei de la Rise Project. Nu cred că-s atît de important. Și mi-am asumat riscul. Oricum, la cît de tîmpită e legislația română (și) în domeniul financiar, cînd vine ANAF-ul la o firmă găsește totdeauna ceva în neregulă.

   La aeroport era Tudor Brădățan (citise convocarea Irinei la flashmob), gata să scoată afișul portabil cu #rezist dacă ar fi apărut Dragnea. Ne spune că e posibil ca Dragnea să fi fost la Viena la firma care se ocupă de imaginea lui, aceeași care se ocupă de imaginea social-democraților austrieci, care-s finanțați de Schweighofer prin influența unui lider care-i un soi de șăf pe la Gold Corporation. Cum se leagă, dom’le…(Dar mai ales CÎND se leagă?) În orice caz dacă ăia cu imaginea l-au sfătuit pe Dragnea să zboare la economy și să stea de vorbă cu rumânii ca să deie o lovitură de imagine (ceea ce e posibil că altfel cum de m-a lăsat badigardul ăla să stau jos și de ce m-a lăsat Dragnea să îi vorbesc), s-ar putea ca el să regrete deja că i-a ascultat. Oare i-o păsa de ce i-am zis, Irina și eu?

Dacă nu, măcar mi-am luat din Viena o șapcă mișto.

 

120 thoughts on “O ROMÂNCĂ I-A ZIS LUI DRAGNEA…

  1. Orice idiot ce se pretinde intelectual, crede ca detine adevarul universal numai ca este el un refulat.
    Crescut intr-o promuscuitate intelectuala, isi permite sa dea lectii, atacind ca un las pe cine vrea el, unde vrea el si cind vrea el.
    Daca esti cu muschi oe tine ia intra in mocirla politica si batete acolo sa o albesti. Inscriete intr-un partid accede la putere si atunci vorbeste, cind ai reprezentativitate.
    Acum nu sunt sigur ca esti in stare sa te reprezinti nici pe tine in conditii de reponsabilitate.
    Esti un alt rebut al societatii care incearca sa fie smecher daca este antisistem.

    Like

    • Domnule “Un cetatean cu scoala”, sunteti prea IDIOT ca sa aveti dreptul sa va postati o opinie. Ati demonstrat asta prin doar 10 randuri scrise. Si am sa argumentez “jignirea” mea, spre deosebire de dvs, care ati ales sa aruncati niste cuvinte scoase din carti, despre care am convingerea ca nu aveti idee ce reprezinta in DEX. ( DEX-ul e cartea aia groasa in care citesti despre niste cuvinte ce anume reprezinta ele ). Asadar, pe langa faptul ca habar nu aveti limba romana, lucru demonstrat prin multele greseli grave de scriere, mai si incercati sa fiti ceea ce, evident, nu sunteti capabil sa fiti vreodata: un cetatean cu scoala. Trecem peste opinia dvs despre comportamentul lui Vintila in avion; e dreptul dvs sa va exprimati simpatiile si antipatiile fata de viziunea cuiva, dar sa iti permiti sa faci un om cu cariera rebut al societatii, nu dovedeste decat ca…ati ghicit: SUNTETI UN IDIOT. Nu stiu cu ce va ocupati, insa as putea fi convinsa ca in nici un caz nu ati construit o cariera, caci nimeni cu lacune atat de mari in ceea ce priveste gramatica limbii materne nu poate avea capacitatea sa aiba o cariera reala. Poate doar mizeriile astea de oameni politici pe care se pare ca ii aparati. De fapt sunteti atat de IDIOT incat nu m-am prins din ceea ce ati scris daca aveti o problema cu faptul ca Vintila s-a luat de Dragnea, pe care il stimati, sau aveti o problema persoanala vis-a-vis de Vintila. Dar cam asa se creeaza confuziile generate de IDIOTI. Si pentru cultura dvs generala, care cu siguranta are nevoie de muuuulte imbunatatiri si adaugiri, luati de aici…
      IDIÓT, -OÁTĂ, idioți, -oate, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care suferă de idioție; tâmpit, cretin, imbecil. 2. Adj. (Despre manifestări ale ființelor) Care manifestă, care exprimă, care denotă nerozie, stupiditate etc. [Pr.: -di-ot] – Din fr. idiot.
      Lipsita de respect, UN CETATEAN CARE CHIAR ARE SCOALA 🙂

      Liked by 1 person

    • “Cetateanul cu scoala” are greseli multiple de gramatica. So you are on the other side bitch ! You should die now ! Impreuna cu Dragnea… Death motherfuckers ! The sweet wish care o sa va ajunga si pe Dragnea si pe tine…comunist imputit !

      Like

    • „cind ai reprezentativitate” După așa judecată au dreptul la păreri doar „aleșii”, chiar dacă i-au păcălit pe proști (în sensul de oameni simpli) să se lase reprezentați de… neamul prost.

      Like

  2. Pingback: 🎤 O ultimă întrebare pentru Florin Iordache - Costin

  3. Pingback: Marius Vintilă, către Liviu Dragnea în avionul Viena-Bucureşti: „Vă bateţi joc de ţară şi minţiţi un popor întreg“

  4. Mă bucur de această coincidentă, ai vorbit în locul multora. Da, cu siguranță nu va schimba nimic în gândirea lui Dragnea, dar în orele lui libere din pușcărie probabil măcar odată își va aduce aminte, de ce i-ați transmis amândoi . Mersi că mi-ați făcut ziua fericită, cu atitudine voastră.

    Like

  5. Niciodata nu mi-ai facut impresia unui om intelligent, dar cu mina pe inima o spun nici n-as fii crezut ca poti fii atit de idiot. Despre Irina…. numai de bine. cu toate ca daca a zis ce a zis(personal nu cred), da impresia unei femei care si-a dat creierul la curatat si a pierdut bonul

    Like

    • Popescule, nici eu „n-aș FI crezut” că prostului îi place să dea lecții. Tocmai de aceea e… firesc „că poti FI atit de” convins că nu ești prost. Pentru asta ar trebui să ai ceva minte. FII mai prudent, nu FI pripit!

      Like

  6. Mariusică ,ai văzut???Dacă tăceai,’telectual rămaneai,insă asa…Dl.Gabriel Klimowicz ti-a zis-o ”franc”,iar ”urecheatul” vine exact pe măsura faptei tale de ”vitejie” !!Rise Project?Soros?Bine,esti ”cool” prietene !

    Like

  7. 🙂
    Textul parca este scris de catre un copil razgaiat de clasa a III-a.
    “uitati ce lucru minunat am facut eu, ce curajos am fost… l-am pleznit pe Dragnea, in timp ce altii isi vedeau linistiti de treburile lor”.
    NU numai politica romaneasca trebuie reformata, ci si presa romaneasca.
    A ajuns la un nivel atat de scazut incat ai impresia ca toata mahalaua s-a cocotat in massmedia, iar jurnalistii profesionisti au emigrat.
    Daca mai sunt vreo doi-trei…
    Limba de lemn comunista a fost inlocuita cu limba de plastic capitalista, cea uzitata pe la colturile blocurilor, cea folosita de gastile de golani ce-si poarta nadragii sub cur, cu o mandrie de soldat american, iar subiectele abordate sunt cele din interiorul mahalalei.

    “Mintiti o tara intreaga” 🙂
    Generalizare luata la brat ca argument – se erijeaza in “intreaga tara” si asta-i confera drepturi suplimentare, probabil.
    Toate “zicerile” din bravura jiaristului si a “duamnei” respective sunt urmare a imaginii creionate de catre organul de propaganda.
    Dragnea e asa si pe dincolo…
    Daca organul de propaganda spune ca asa este, atunci asa este.
    😀
    Nu mai conteaza ce spune justitia, nu mai conteaza prezumtia de nevinovatie, nu conteaza nimic, conteaza ca organul de propaganda a creionat imaginea si ca acea imagine este adevarul!
    Sa fie prostie?
    Sa fie rea credinta?
    Sa fie vorba doar de ura cultivata zi de zi si de inconstienta indivizilor?
    Habar nu am, insa am habar ca se construieste o societate hada, monstruoasa, chiar sub ochii nostri de catre cei ce erijeaza in purtatorii de cuvant ai “intregii tari”, de catre uneltele folosite de organul de propaganda (jiaristi), de catre “varfuri de elita” (gratulandu-se intre ei astfel, ca pe vremea nomneclaturistilor).
    Mai vreti o tara “ca afara”?
    Daca da, atunci respectati prezumtia de nevinovatie, respectati ADEVARUL, dovediti civilizatie, comportati-va precum cetatenii nu precum animalele abia scapate din ferma, folositi-va mintea sa imbogatiti lumea din jurul vostru, nu sa o improscati cu rahatul vostru.

    Like

    • Este mult prea complicat mesajul pentru imbecilii din gruparea #REZIST. Cretinii ăștia sunt buni doar de înjurat în indiferent ce limbă si evident bătuți până se cacă pe ei, oriunde sunt prinși.

      Like

      • Nu crezi ca ai un limbaj care ne poate duce cu gandul la cuvinte cum ar fi “hazna”, “vidanj” s.a.m.d.?

        Like

  8. Acest dobitoc furios pe nume VINTILĂ este chiar și mai lipsit de minte decât proasta cu care călatorea, Irina Vasilescu. După ce se cacă pe el de frică la gândul că se va adresa direct lui Dragnea pe care îl consideră cel mai puternic politician din Romania, iși scoate inima din cur și glasuiește ca un academician: Jumătate din țara asta vă urăște iar jumătății celeilalte nu-i pasă de dumneavoastră. Evident, idiotul VINTILĂ nu stă prea bine cu matematica. După ce a acoperit 100% din populația României, vitei cretine nu i-a trecut prin cap nici măcar faptul ca Liviu Dragnea este șeful unui partid care tocmai a câștigat în iarna lui 2016 alegerile, cu o majoritate aproape zdrobitoare fiind la un pas mic de a putea forma un guvern fără să trebuiască să apeleze la ALDE. Cretinul este prea plin de el pentru îndrăzneala avută si prea ud din cauza ejaculării spontane pentru a-și putea pune întrebarea – de unde oare au venit voturile pentru PSD (și implicit Dragnea) dacă 50% îl urăsc iar ăilalți 50% nu dau pe Dragnea (implicit PSD), nici măcar o cacărează uscată de iepure. Mde, logică și raționament de tefeleu cretin. Mă mir totuși că Dragnea nu a invitat cuplul ”revoluționar” la una din avion, unde să fi umplut cu pișat primul ”conteiner” gol găsit in vreun coș de gunoi și apoi să le fi turnat celor două genii conținutul pe capete. Cum însă din acest căcat de ”articol” reiese că atât dobitoaca de Irina Vasilescu cât și cretinul VINTILĂ sunt întărâtați la maximum (nu uitați că ei se indreptau către Piața Victoriei ca să demonstreze ca de obicei impotriva unor ”chestii” despre care nu au habar), există șanse mari ca Liviu Dragnea să se poată pișa direct pe cei doi, evitând astfel pierderea timpului cu umplerea unui ”conteiner” cu pișat și abia apoi să-l verse pe capetele celor două genii revoluționare din gruparea #REZIST. Mă gândesc să-l sun pe Șeful Camerei Deputaților și să-l rog să-mi dea și mie voie să mă piș pe ei. ”Badigarzii” par să fie înțelegători, așa că dragi tefelei, pregătiți-vă pentru ”a double golden shower” dacă Liviu Dragnea răspunde pozitiv la cererea mea.

    Like

  9. ERRATA: In fraza ”Mă mir totuși că Dragnea nu a invitat cuplul ”revoluționar” la una din avion, unde să fi umplut cu pișat primul ”conteiner” gol găsit in vreun coș de gunoi și apoi să le fi turnat celor două genii conținutul pe capete.” trebuie citit ”Mă mir totuși că Dragnea nu a invitat cuplul ”revoluționar” la WC în avion, unde să fi umplut cu pișat primul ”conteiner” gol găsit in vreun coș de gunoi și apoi să le fi turnat celor două genii conținutul pe capete.

    Like

  10. Citind, m-am regăsit și eu în cele gândite și trăite de voi. Felicitări pentru prezenta de spirit!
    Toate comentariile trolilor psd sunt dovada faptului că Liviuț s-a simtit expus și vulnerabil, ca un om murdar și împuțit printre oameni curați.

    Like

  11. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 06 – 12 noiembrie 2017?

  12. Pingback: Marius Vintilă: „Să vă uitaţi toată viaţa în jur când ieşiţi în public, să nu fiu eu pe acolo sau altul la fel de furios“

  13. 🙄🙄🙄 VAI DE CAPUL MEU…. PREA MULTE COMENTARII NEGATIVE.. ȘI CU EXPLICAȚII, NU GLUMĂ… DE ASTA O SA MAI DUREZE PÂNĂ CE IESIM DIN MOCIRLĂ… PREA MULȚI OAMENI GÂNDESC SI ACȚIONEAZĂ DOAR CUM AU TRĂIT TOATĂ VIAȚA – CU GREU
    ȘI DIN GREU, NEGATIV, NESPRIJINITOR, NEINTELEGATOR, ATACATOR, NECOOPERANT.. si tot așa….

    Like

Leave a comment