Prezidentiale S01E02

Si … a inceput: serviciile secrete au aranjat iesirea la urne a romanilor din diaspora. Americanii l-au sunat pe Ponta si i-au spus sa renunte. Fata lu’ Mircea Diaconu a declarat ca se regaseste in dreapta condusa de Crin Antonescu care avea “sare si piper” – te caci pe tine ! – si ca practic dreapta asta mai noua nu e dreapta aia mai veche care era adevarata dreapta. Apare cineva, Vlad cumva … pare baiat bun de altfel, care, zice reporteru’, el a castigat alegerile online pentru Jo, ca a obtinut un milion de like-uri pentru Fatza de Piatra ( ei, cine poate fi, dar nu vreau sa spun ceva nasol cu asta, doar ca asa e fata lui, ce vreti, si a mea e cam la fel daca nu zambesc ). Adriana Saftoiu se arata intr-un tablou postelectoral cu multi muschi dar mintea dumneaei postelectorala uita ca Jo a fost votat in primul tur de 2,8 milioane si abia in al doilea de 6,2 (!!!) iar netul mustea de plangeri ca Jo nu are campanie. Mai lipseste doar sa spuna cineva ca Antena 3 isi cere scuze, iar pastorul adventist cu nume predestinat va trece definitiv la ortodoxia care il merita, si torentul de apa de ploaie ar fi complet.

Ce misto au fost momentele alea de duminica in care vorba CTP-ului, aveam un soi de vant magic sub picioare care ne tineeeaaa asa pe toti in aer uniti. Uniti salvam, normal. Ce e drept insa, momentele alea sunt cum e indragosteala intr-o relatie: nedefinitorii, periculos de luat ca reper. Fiindca vine vremea cand ne trezim, foarte cool – in adevaratul inteles al cuvantului – in fata oglinzii, unde ne adresam noua insine traditionalul WTF.

Acuma … e clar. Am reusit, dupa 25 de ani, sa anulam alegerea lui Ilici cu 80 la suta sau ceva asemanator in mai 1990. Profetia lui Brucan s-a adeverit de dincolo de trecerea lui in nefiinta nesimtita care era. Chiar si fara Mandruta desi unii ar fi preferat cu. E fabulos, e unic, e imposibil. Suntem singura natie europeana, din cate stiu eu, care alege un presedinte dintr-o minoritate, care nu are nici mama nici tata. Nici mama nici tata de etnie romana, desigur si care nici macar ca religie nu e in norma, adica e luteran. Cum ar veni gata reformat. De nicaieri asa, Nadia Comaneci din Onesti, primul zece din lume.

DAR ! Sa nu ne batem joc: in trei ( 3, three, III ) zile a cazut o lege care era mult iubita de spagarii aia de parlamentari, s-a dat liber la neste urmariri penale grele ( Ioan Adam prejudiciu de vreo 300 de milioane de euro ) si Herr Klaus Jo sta sa dea autografe cu o ora si jumate in plus fata de programul targului de carte, ca sa le arate lor cum se tine ceva deschis peste program. Daca e. Pana la urma, sa ne fie cu pardon, e mai usor pentru o mie de oameni sa puie stampila pe un singur om decat pentru un singur om sa semneze cartile a o mie de oameni. Din punct de vedere fizic, zic.

Dar intorcandu-ne de unde am plecat si anume de la discutiile goale care alcatuiesc senzationalul din media – chiar si aia online de multe ori – observ ca din pacate mass media este la noi invers: cea de stiri da ce vrea ea fara sa aiba legatura cu realitatea spectatorului, iar aia de entertainment da ce vrea spectatorul, fara sa aiba legatura cu realitatea valorii.

As incheia cu un proverb german, ca astea-s vremurile, daca as sti altul decat ala cu Schadefreude … aha, stai ! Sa incepi e usor, sa continui e … o arta. Adica greu.

4 thoughts on “Prezidentiale S01E02

  1. FRICA, frate Vintila, trebuie intretinuta. Daca iti este frica ca tu vei fi urmatorul, lasi capul jos si incerci sa te fofilezi. Numai ca intre timp apare unul ca Zgonea, Valeriu Zgonea zis “the wall” si iti arunca cu pipi in ochi – recte legea votului prin corespondenta. “Peste cinci ani baieti, peste 5 ani”
    Nu-i asa ca se mai diminueaza frica?
    Ce broasca raioasa le mai poti arunca in pat ca sa le accentuezi frica?
    “Uniti, vegetam, toti la caldurica”
    Din cei jde mii de manifestanti de la Cluj, au ramas zilele trecute 57. Cifra oficiala data de ziare.

    Like

Leave a comment