ADEVARATUL UPDATE LA TOATA DISCUTIA DESPRE CARNE (DINCOLO DE COMPONENTA ETICA)

*NU CITI DACA MANANCI CARNE !!!!!
Desi stau relativ bine cu selfistimu’ (ca multi lucratori in mass media) recunosc ca uneori nimic nu imi da mai mare satisfactie decat sa emit un previzibil “v-am spus eu …” Da. Se pare ca daca omul e intr-adevar un consumator de carne innascut, este unul destul de ciudat, fiindca in urma unui studiu pe 20 de ani facut de o agentie de pe langa OMS, carnea procesata a fost inclusa pe lista chestiilor care provoaca fara nici o indoiala cancer, precum fumatul. Practic cel ce se hraneste (si) cu numai 50 de gramusoare de salam pe zi are cu aproape o cincime mai multe sanse sa faca un cancer de colon. Cu alte cuvinte, sa cace steagul. La propriu. Necontrolat. Prin furtun. Nu, nu este vina nimanui, de data asta nici macar a refugiatilor musulmani. Asa a dat rezultatul dupa doua decenii de studiu.
Pe o a doua lista, care cuprinde chestii care doar “probabil” provoaca cancer, precum plumbul, apare si carnea rosie. Sigur ca industria carnii a simtit cum ii fuge pamantul imbibat de balegar de sub picioarele bine proptite in jdemiile de ferme din toata lumea si a iesit la interval in toata presa aservita corporatiei sustinand contrariul. Ca si cand un interes obscur o mana in lupta pe doamna OMS sa dea declaratii care sa le scada macelarilor profiturile. Sau poate cine stie, cea mai extremista formatiune a vegetarienilor anonimi, Legiunea Urii pentru Mancatorii de Animale (LEGUMA) a pus la cale un atac pervers pentru inducerea in eroare a miliardelor de consumatori de carne moarta si a falsificat niste date care sa ii faca pe acestia sa se hraneasca mai sanatos. Chestie careia ei i se opun (logic) cu vehementa.
Stiu, s-a stabilit deja de saptamana trecuta: e penibil sa ii spui cuiva cum sa se hraneasca sau sa ii dai idei ciudate, ca aceea de a renunta la carne alaturandu-se unui grup exclusivist si ingamfat, care tine neaparat sa comunice lumii straniile sale cutume privind dieta. De aceea acest adevarat update este destinat doar vegetarienilor, ca fel principal si nu ca un piure de cartofi langa broccoli-ul soté de pe lista cu garnituri.
*DE CE ?! DE CE AI CITIT ? AI FOST AVERTIZAT !
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s