O ROMÂNCĂ I-A ZIS LUI DRAGNEA…

Ieri la primele ore ale serii eram cu Irina la Viena înainte să ne îmbarcăm spre București. La coadă la duty-free vedem buza de jos a lui Sorin Oprescu atîrnînd deasupra uneia din casele de marcat. Probabil fostul primar penal găsise ceva chilipiruri mai ieftine decît el însuși. Îl înjurăm amîndoi printre dinți iar eu îi zic Irinei, care se minuna că Oprescu e liber, (ea îl știa la pîrnaie), că m-aș duce să îi zic ceva de bine față în față, măcar de atîta pedeapsă să aibă parte ăștia, dacă tot se plimbă liberi cu conturile pline din șpăgi încă nedovedite. Tot vorbind despre Oprescu, care se duce la cursa Tarom programată la aproximativ aceeași oră cu Austrian-ul nostru, ajungem la poarta de îmbarcare și ne așezăm. Funcționarul anunță la microfon trei nume printre care iese și un căznit “Dragnea” pe litere și Irina îmi spune “dacă ar fi să fie chiar Dragnea mergem să îi zicem ceva, și dacă da, ce îi zicem?”

   Nu termină bine că apare Dragnea cu doi badigarzi, dar nu apucă să se așeze că Irina saltă de lîngă mine și o ia spre el aproape alergînd. După 20 de secunde mă ridic și eu și mă iau după ea, nu ca să o opresc(u) ci ca să o susțin dacă oi putea.

   Ea ajunsese deja în fața lui Dragnea. Stă în picioare la doi metri de el.

Irina: – Să stiți că de aici noi ne ducem direct la protest în piața Victoriei. Nu veți cîștiga și o să vă mănînce pușcăria.

Dragnea: – Ce să cîștig?

Irina (un pic patetic): – Războiul pe care îl duceți împotriva poporului ăstuia.

Dragnea: (Își trage cu gesturi largi trei cruci)…

Irina: – Să știți că va fi nevoie de mult mai multe cruci. (Și vine spre mine cu mîinile tremurînd)

Lecție de atitudine, ce mai…!

    Între timp începuse îmbarcarea. Deși bănuiam că va sta la business, Dragnea se așează la jumatea avionului, la culoar. Aștept să decolăm și îmi plănuiesc și eu ambuscada verbală, în timp ce Irina pune pe Facebook poza cu Dragnea făcută de la distanță în sala de așteptare, cu textul pe care îl știți (sau nu).

Deși am emoții, știu că nu voi ateriza fără să îi spun lui Dragnea ceva, mai ales că gestul Irinei, încă foarte tulburată, a acționat ca un super-stimulent asupra mea. Dar ce să îi spun?

   Una e să te duci la Oprescu, un “fost”, și să îl înjuri (politicos, desigur) de capitala lui tac-su generalu’ de secu’. E ceva concret, știi de unde să apuci comunicarea. Sau să te duci la Stolojan, că și el era în avion (!), la business…mă gîndeam să nu cumva să îi vină lui Dumnezeu, dacă există, ideea să se răzbune pe ăștia tocmai ieri la zborul nostru. Stolo e și el un “fost”, poți să îi reproșezi chestii generale eventual, că cine-și mai amintește cu precizie ce tîmpenii a făcut…?

   Dar cu Dragnea e altceva. Dragnea e încă pe val. E cel mai puternic om din România la vedere. Face și desface chiar acum guvernele care au comis cele mai nasoale și mai inconștiente chestii de după ’89. Iar noi ne pregătim să mergem la protest imediat ce aterizăm. Cu legile justiției și cu ordonanța 13 transformată în lege. Sunt activist, sunt cu el în avion și am doar două-trei minute să îi spun ceva. Ceva pe un ton civilizat, deși îmi e greu, ceva care nu mă aștept să îi schimbe comportamentul de azi pe mîine dar care să conteze. Pentru mine, pentru el, și pentru cei care i-ar spune ceva dar nu au ocazia.

   M-am întrebat de multe ori de ce sunt oamenii, sau poate doar românii (?) atît de “cuminți” încît cînd văd cîte un politician lîngă ei fac obișnuitul mărunt din buze dar nu se duc să îl confrunte. Da, se înjură mult pe Facebook, pe bloguri, în piață. Dar dacă ajungi singur cu el, ce îi spui din tot ce ai să îi spui? Fără să îl jignești dar fără să cazi în ridicolul unei întrebări generale de tipul “de ce distrugeți țara, domnule X?” pe care ar rosti-o un reporter care l-a așteptat pe X mai mult de 3 ore în față la DNA, dar are doar zece secunde pînă cînd ăla se ascunde în limuzină. Și în concluzie, zero șanse la un răspuns.

   Nu mai aștept sa se stingă luminițele cu centura de siguranță. Vreau să îi vorbesc lui Dragnea înainte să ajungă căruciorul însoțitoarei de zbor în dreptul lui, altfel va fi probabil prea tîrziu. (Îi spusesem și Irinei; aproape sigur nu va trece pe la ghișeele prostimii, odată aterizat.)

   Mă ridic. Ajung în dreptul lui. Dragnea e cu o carte deschisă în mîini, pare că efectiv (!) citește. Un badigard de-a dreapta, celălalt pe același rînd dar peste culoar, la geam. Avionul e cu două șiruri de cîte două scaune. Cer voie să mă așez pe locul liber de vis-à-vis de Dragnea, în stînga culoarului. Badigardul mă lasă.

Eu: – Domnu’ Dragnea, mă numesc…(mi se pare de bun simț să mă prezint), și am lucrat ceva ani în mass-media. Aș vrea să vă spun cîteva lucruri. (Se ițesc cîteva capete care ascultă interesate ce spun. Îmi cam tremură vocea.)

Dragnea: (ridică privirea din carte, mă privește în ochi, așteaptă…)

Eu: – Aș fi vrut să pot să mă întîlnesc întîmplător cu cel mai puternic politician din țara mea și să îl felicit pentru activitatea pe care o are. Dar fiind vorba de dumneavoastră trebuie să vă spun…că eu cred că vă bateți joc de țara asta și mințiți un popor întreg. Vreți să legalizați hoția… (nu îmi vine să cred ce îi spun lui Dragnea!)

Dragnea (mă întrerupe): – …pe ce vă bazați?

Eu: – Domnu’ Dragnea, sunteți un politician bun. Mă uit acum în ochii dumneavoastră și îmi vine să vă cred. Dar amîndoi știm adevărul. Ce vă doresc eu e un proces cinstit în urma căruia să mergeți la pușcărie dacă asta meritați. (Nimănui pînă acum nu i-am mai dorit pușcăria drept în față.)

Dragnea: – Așa să fie. Deocamdată lumea pare să fie de acord cu…

Eu (îl întrerup): Care lume? Domnu’ Dragnea, în țara asta jumătate din oameni vă urăsc, și aia e jumătatea educată, iar celeilalte jumătăți nu îi pasă de dumneavoastră. Să știți asta.

Mă ridic să plec, dar mă întorc…

Eu: – Atît am vrut să vă spun dacă tot am avut ocazia să stau de vorbă cu dumneavoastră. Am ales să nu tac, ca ceilalți oameni din avion care v-ar fi spus probabil același lucru. Și dacă credeți că e bine ce faceți, faceți în continuare!

Și (chiar că) plec.

   Ajung la locul meu cu palmele uscate, destul de calm. Dimineața eram într-un muzeu vienez și mă gîndeam că la “remember”, acest 5th of November însemna pentru mine cel mult cei 9 ani, la zi, de cînd m-am lăsat de fumat. Seara îi spuneam celui mai periculos politician român că îl consider bun de pușcărie. Nu prea am avut timp să cîntăresc ce risc. Poate niște controale întîmplătoare de la finanțe, cum au avut cei de la Rise Project. Nu cred că-s atît de important. Și mi-am asumat riscul. Oricum, la cît de tîmpită e legislația română (și) în domeniul financiar, cînd vine ANAF-ul la o firmă găsește totdeauna ceva în neregulă.

   La aeroport era Tudor Brădățan (citise convocarea Irinei la flashmob), gata să scoată afișul portabil cu #rezist dacă ar fi apărut Dragnea. Ne spune că e posibil ca Dragnea să fi fost la Viena la firma care se ocupă de imaginea lui, aceeași care se ocupă de imaginea social-democraților austrieci, care-s finanțați de Schweighofer prin influența unui lider care-i un soi de șăf pe la Gold Corporation. Cum se leagă, dom’le…(Dar mai ales CÎND se leagă?) În orice caz dacă ăia cu imaginea l-au sfătuit pe Dragnea să zboare la economy și să stea de vorbă cu rumânii ca să deie o lovitură de imagine (ceea ce e posibil că altfel cum de m-a lăsat badigardul ăla să stau jos și de ce m-a lăsat Dragnea să îi vorbesc), s-ar putea ca el să regrete deja că i-a ascultat. Oare i-o păsa de ce i-am zis, Irina și eu?

Dacă nu, măcar mi-am luat din Viena o șapcă mișto.

 

Advertisement

120 thoughts on “O ROMÂNCĂ I-A ZIS LUI DRAGNEA…

 1. Si daca ai vrea sa gandesti si sa faci vre-un bine in domeniul tau – fie chiar politic – crezi ca te-ar mai lasa cei al caror singur argument este ca nu accepta nici un progres, altfel spus #
  rezist – cred ca avem cel mai cretin, idiot tineret adunat in strada ca sa isi bata joc de propriul lor viitor !

  Like

  • Lian Sotide, nu esti prost cu litere mari. Esti un retardat fara sperante de salvare nici macar prin trepanatie. Tie ti-ar fi necesar un transplant de cap full-option dar asa ceva inca nu s-a inventat, deci o sa mori linistit pentru ca prostia nu creeaza durere.

   Liked by 1 person

   • Sunteti niste dejectii repetente , isterice , a caror singura valoare e branza de pe maciuca si balegaru’ dintre degete .

    Like

  • He he “progres” zici? Așa se numește mai nou gainareala si șmechereala ieftină dar legalizata? Adică daca eu mâine ma duc si nu ii dau in cap unuia cu bata, ci îl sufoc cu Monitorul Oficial îndesat pe gât, se cheamă ca nu mai sunt un criminal ci ca “am progresat”? Mishto așa.

   Like

 2. Pingback: Dragnea s-a trezit cu inca un roman care-i spune adevarul drept in fata: "Va bateti joc de tara asta si mintiti un popor intreg. Vreti sa legalizati hotia". Reactia seful PSD - Aktual24

 3. Pingback: Marius Vintilă a stat lângă Dragnea în avion: Ce vă doresc eu e un proces cinstit în urma căruia să mergeți la pușcărie, dacă asta meritați

 4. Domnule Mircea Ordean, stim ca sunteti un psd-ist securist imbatranit urat si in rele, mai bine nu comentati Dvs, nu aveti dreptul.

  Cat despre Marius si Irina, nu pot decat sa va felicit, bravo!!!

  Liked by 2 people

 5. “Dacă nu, măcar mi-am luat din Viena o șapcă mișto.”

  De asta nu o sa murim noi niciodata. De asta am inflorit (da, inflorit!) aici, la rascrucea drumurilor, pe unde au trecut toti cu sabia in mana..
  Am absorbit de la cei puternici si bune si rele. Ne-am uitat din limba (sa lasam nationalismul prost plasat) si am luat cuvinetele altora. Si din cuvintele lor, si din bucatele lor de le-am pus pe masa. Am devenit nu mai buni, dar mai adaptati.
  Ne reinventam cu fiecare secol. Si mai ales, nu ne luam atat de in serios.
  Hai inainte, hai sa zambim mai departe!

  Liked by 1 person

 6. Respect, Dle.Vintila.Sunteti un exemplu de urmat in tara asta.Credeam ca doar Tudor Chirila are simt civic,dar ma bucur ca m-am inselat.Bafta multa si sanatate

  Like

  • Care simț civic la Tudor Chirilă??? Doar pentru ca a scris un articol ăsta iarna si unul acum, ca sa zică oamenilor care ieseau oricum in stradă sa iasă în stradă? Duminică seara Tudor Chirila a avut un concert la casa studentilor in Iasi. Fix la aceeasi oră cu protestele care aveau loc in piata unirii, la cam 3 minute de mers pe jos. Si era multă lume la concert. Cam atît ar fi de zis

   Like

   • Fix la acea ora a trecut prin piata si a salutat lumea. Bine ca stim sa stam in casa la caldurica, sa judecam si sa avem asteptari de la oameni pe care nici macar nu ii cunoastem.

    Like

   • Definitie (conf. Wikipedia): Analfabetism funcțional este o noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înțelege suficient pentru a-l folosi ca resursă în reușita unei acțiuni sau în performanță. Semnele grafice sunt recunoscute, dar conținutul de idei nu este înțeles decât, eventual, la un nivel foarte superficial…

    Un raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate în învățământul din UE arăta că 40% dintre români aveau dificultăți atunci când scriu și citesc și aveau mari probleme atunci când vine vorba socotit.

    La nivelul tineretului situatia este si mai grava, deci perspectiva pentru Romania din acest punct de vedere este una de natura sa va faca sa va ganditi de doua ori (sau sa va informati mai bine) inainte de a lansa asemenea intrebari care tradeaza un soi de ofuscare tafnoasa, de persoana jignita in simtul sau patriotic:

    “Un studiu mai recent, privind educația în statele membre, publicat de Comisia Europeană, arată că în România, în 2006 față de 2000, procentul de elevi în vârstă de 15 ani care sunt analfabeți funcțional a crescut de la 41,3% la 53,5%” (aceeasi sursa ca mai sus, insa daca aveti curiozitati fata de situatia la zi, Google va poate ajuta).

    Un alt exemplu: “42% dintre elevii romani sunt incapabili sa inteleaga un text citit la prima vedere si au dificultati in ceea ce priveste efectuarea unor operatii matematice elementare.

    Asta inseamna ca acesti copii nu se vor putea fi angajati peste ani decat in meserii care cer un nivel minim de educatie.

    „Trebuie sa luam masuri concrete pentru ca fenomenul analfabetismului functional a luat o amploare ingrijoratoare“, spunea Mircea Dumitru, Ministrul Educatiei”

    Cu respect.

    Like

 7. e unul MR.Vintila(probabil Mircea Vintila ) , care povesteste aici intalnirea cu Dragnea in avionul ce venea de la Viena …el spune ca jumatate din tara il uraste , si aceasta jumatate este CEA EDUCATA .. in concluzie , ceilalti (unii il admira , altii sant indiferenti ..) santem NEEDUCATI ..de unde pana unde nulitatea asta de MR.Vintila poate cataloga cine este educat si cine nu ?? mare e gradina Domnului…ce satisfactie pe individul asta ca a putut sa -i spuna verde in fata lui Dragnea ca-l vrea la puscarie ….e deci unul EDUCAT (el nu stie , de exemplu, ca Raluca Pruna o protestatara progresista ,a fost cu proeiectul de compensare in zile a conditiilor proaste din penitenciare ..
  cine va da dreptul sa catalogati drept NEEDUCATI pe ceilalti care nu merg la proteste , pe cei care nu sant de acord cu progresismul , cu sodomia , cu refugiatii, , cu “lovirea ” ortodoxiei, nu-l iubesc, nu-l sustin pe dl Dragnea, dar asta nu inseamna ca sant NEEDUCAT , cum santeti dvs. “jumatatea’; tarii care protestati…(o gogorita-nu santeti nici 10 %)

  Like

  • Domnule Viorel Georgescu, educatia nu se opreste la scoala, ci si la modul in care intelegem, ne adaptam sau schimbam mediul in care traim si interactionam. Dumneavoastra nu convingeti nici macar la nivelul “educatiei” asa cum il intelegeti, nu are rost sa va explic unde ati gresit in tirada Dvs dar v-ati inscris singur si pe buna dreptate in jumatatea needucata.
   Ziua buna si mai puneti din cind in cind mina pe o carte.

   Liked by 1 person

   • Cam ce facea si Dragnea, nu? Adica “educat” inseamna sa #rezist, ca altfel orice alt discernamant duce la excluderea din “elita”. Pe mine ma loveste indignarea cand vad atatia “progresisti” “educati” atat de ingusti la minte. Nu mai suntem in comunism, deci avem dreptul la opinii diferite. Nu mai suntem in comunism, deci este aberant sa ceri in strada inchiderea unui trust media ( o poti face cu justitia, daca ai baza legala, temei si argumente). Dati-mi voie sa nu ma inghesui in miscarea #rezist, plina de sloganuri si fara nici un pic de esenta. E pacat ca oamenii “educati” atata pot. Sunt satul de “educati” care jugnesc clase de oameni si injura ca pe stadion. Sunt total neinspirat de astfel de manifestari si le accept ca pe o diversitate a naturii umane.

    Like

   • însași modul în care comentați – prin aprecieri insultătoare – arată nivelul real de educație la care ați coborât /rămas – dar, din păcate, nici măcar nu e vina dvs. – e mediul, tot mai egoist, mai lipsit de omenie, la care sunteți nevoit să vă adaptați

    Like

  • Probabil ca nu v-ar strica putina educatie. Macar cat sa aflati ca scrieti fie sunt, fie sînt.” Sânt “ inventeaza regula lui â din u. Ceea ce pe undeva da greutate spuselor lui Vibtila.

   Like

   • intelectualilor, ce vreti voi sa schimbati prin iesirea la plimbare? niste hoti vechi cu alti hoti noi ? degeaba iesi in strada daca nu ai pe cine sa pui la guvernare PSD PNL PMP USR Basescu Iohannis sunt tot la fel … alte haine. Schimbarea vine de jos in sus .. iar noi din pacate nu vrem sa ne schimbam, toti ati da o mica spaga, ati sari randul la coada, ati trece pe rosu si multe altele.

    Liked by 1 person

  • Si totusi PSD a adoptat legea, dubland perioada compensarii deci si explozia numarului de beneficiari, si nefacand nimic pentru reintegrarea lor.

   Like

  • Stimate domn, mare dreptate aveti! Tot ce ati scris mai sus nu va face needucat.
   Dar cu siguranta va catalogheaza ca fiind cam slab de inger, incuiat si anacronic. Educatia nu va ajuta cu nimic daca nici inteligenta nu coopereaza. Avand in vedere ca progresul v-a scos din pesteri, ciocu mai mic…
   Va multumesc insa ca ati pus dumeavostra biserica ortodoxa (da, fara majuscule) in aceeasi fraza cu sodomia. Cam de atata e in stare iubita dumeavostra biserica ortodoxa; sa sodomizeze naivii care inca cred in ea, sa ia bani de la amarati si sa indobitoceasca o mare parte din poporul asta de oi. Ce a inceput comunismul va termina BORul.
   Felicitari pentru viziunea larga asupra lumii pe care o aveti. Sper doar ca nu ati procreat, sau ca daca totusi da, sper ca copii va vor folosii pe post de contra exemplu,
   O zi frumoasa

   Like

  • Dar, chiar si daca suntem 10%, sa stiti ca sunt omeni educati in stada. Pot sa va confirm ca mare parte erau medici, arhitecti, IT-isti, mici intreprinzatori. Nu mai putem accepta ca un ins precum Dragnea sa isi bata joc la acest mod de o tara inteaga.

   Like

   • am ajuns intamplator .. promit sa nu mai vin .. dar, prietene, esti cel putin magar daca vrei sa-mi spui ca medici sau mici intreprinzatori cum spui tu nu aveau altceva de facut decat sa stea in strada. Eu cred ca micul intreprinzator incerca in momentul ala sa vada cum poate sa mai castige un ban, de unde sa ia marfa, etc., iar medicul daca are asa mult timp liber inseamna ca nu e atat de competent cum vrei tu sa se inteleaga, un medic bun citeste, studiaza, evolueaza.. nu sta in strada..DEGEABA

    Like

  • Cealaltă jumătate nu sunt prosti, nu-i interesează despre guvernanți, mulți plecați afara, citiți cu atenție și veți înțelege. Mulți citesc dar nu înțeleg ce citesc….

   Like

  • Pai tu nu esti needucat; S-ar prespune ca te poti educa; Tu esti doar un simplu prost ( si fudul) Ce atata evaluare…
   Mai simplu nu se poate; De voi ma lovesc zilnic, in trafic, la coada la pasapoarte sau la supermarket, la scoala sau la job ( nici nu mai stiu unde-i cel mai critic!). Admite ca asta e; Unii tre` sa spuna lucrurilor pe nume… Sa nu ramaneti cu impresia ca valorati ceva ( peste punga de malai si sacosa de rafie pe care vi le lasa primarul mita ca sa poata fura in voie);

   Like

  • Domnule Viorel Georgescu, am incheiat comentariul anterior cu cuvinetele: “cu respect”. Insa, imediat dupa postarea comentariului am citit cea de-a doua postare cu care ati simtit nevoia sa iesiti din anonimat. Ceea ce ma indemana sa va rog, cu nu mai putin respect, sa va concentrati pe urmatorul subiect pe care, initial, Dumnevoastra l-ati pus in discutie (referitor la intrebarea care se dorea retorica privind procentajul de 50% dintre romani care ar fi needucati sau, eufemistic spus, mai putin cititi). Si daca reusiti sa va concentrati, va rog sa cititi mai departe.

   Iata, in acest sens, ce spune un roman, intamplator si vremelnic senator in Parlamentul Romaniei, scriitorul Dan Lungu (deci evident un om Educat) referitor la acest subiect:

   “Am făcut, de la începutul mandatului de parlamentar, mai multe apeluri publice pentru a susține diverse inițiative care să apropie copiii de lectură, de carte, de la vârste cât mai fragede. Aceasta deoarece cifrele statisticilor sau cercetărilor nu sunt departe de a fi înfricoșătoare – testul PISA din 2012 ne arată că un procent de 37,5% din adolescenții de până în 15 ani din România sunt analfabeți funcționali, citesc un text fără să îl înțeleagă. Barometrele realizate la nivelul opiniei publice ne arată că peste 50% dintre români nu au citit o carte în viața lor.”

   Nu va cutremura aceasta realitate ca traitor in Romania, Domnule VG53? Sau incotro ne indreptam ca popor cand numai din 2012 pana in 2016 procentul de 37,5% a ajuns la 40-42%? Pe ce va bazati cand sustineti ca ceilalti 50% nu sunt needucati? Daca nu vreti sa protestati, sunteti liber sa n-o faceti. Dar la fel de liber sunteti sa va informati si, de ce nu, sa incercati sa va largiti/lungiti/elevati permananent “educatia” de care sunteti atat de mandru. Asta doar daca nu va simtiti foarte bine sau macar confortabil cu nivelul educational la care ati ajuns si daca rejectati automultumirea ca si plafonarea. Cred ca inca ati avea timp.

   Continutul postarii Dumneavoastra, care in afara de cateva judecati “de valoare” referitoare la “ghiveciul” pe care il serviti, in care puneti laolalta “progresismul” (de ce nu si “liber schimbismul”?), “sodomia”, “refugiatii”, “lovirea “ortodoxiei””, “gogorita” cu 10%, mai contine si un atac la persoana celui care a scris blogul, incadrandu-l dur, fara drept de apel si cu profunda manie proletara in categoria numita”nulitate”. Ce legatura are atacul la persoana cu conceptiile si comportamentul unui om educat?

   Tot acest melanj da prilejul pe buna dreptate celor educati si de buna credinta, care va citesc postarea scrisa “conform” tuturor regulilor romanesti de gramatica, ortografie, ortoepie si punctuatie, sa-si puna firesc intrebari precum: “Cate carti o fi citit Domnul VG53 la viata lui? Sau macar in ultimul an? Si daca a citit, ce carti or fi fost acelea?”.

   Daca tot o admirati pe Ileana Vulpescu, ce ati retinut din “Arta Conversatiei?

   Daca, lezat profund de Domnul M.Vintila, pe care il considerati needucat, tot proclamamti cu emfaza despre ilustra Dumneavoastra persoana ca “nu inseamna ca sant NEEDUCAT”, de ce scrieti cuvinte intregi cu majuscule? Stiti ce reprezinta ele in limbajul scris?

   Orice om educat din Romania a aflat ca la 19.12.1991 Regulile lui “Sextil Pușcariu” aprobate de Academia Română în anul 1932 au fost reintroduse de aceeasi Academie Română si sunt si acum obligatorii. Dumneavostra ati aflat?

   Cand sustineti ca sunteti educat, va rog opriti-va o clipa, priviti-va in oglinda si raspundeti-va la intrebarea: “La ce ma raportez cand sustin ca sunt educat?”.

   Faptul ca nu sunteti de acord cu Domnul M.Vintila este irelevant in acest context. Se intelege usor ca nu este pe sufletul Dumnevoastra. Dar daca tot nu va este “la suflet”, si daca tot “admirati” cartea Irinei Binder, “Fluturi”, de ce nu aplicati in viata de zi cu zi, ca orice om educat, citate celebre, inaltatoare, de genul celor care provin din cartea Domniei sale, cum ar fi: “La un moment dat, sufletele noastre trebuie sa-i lase sa plece pe cei incapabili sa ramana…”?

   Cred ca puteati sa va spuneti parerea si intr-un mod civilizat, propriu oamenilor educati, fara atac la persoana.

   Dar asa cum am vazut si pe alte forumuri, unde am intalnit postarile pe care le-ati “ouat”, pline de astfel de atacuri la adresa celor care nu va impartasesc “inaltele” valori ideologice, nu cred ca se mai poate face ceva in aceasta privinta.

   De aceea, inchei citand aproximativ pe cineva care v-a raspuns pe alt forum, intr-un context asemanantor, tocmai pentru ca vad ca perseverati, dincolo de sfaturile decente si scrise cu mult bun simt de a incerca sa va scuturati de balastul “educatiei” pe care o purtati ca pe o povara:

   (nu) Va multumesc d-nule georgescu pentru timpul pe care mi l-ati rapit ca sa va raspund. (si) Nu va obositi sa raspundeti. Nu aveti ce.

   Respect si pace! Tuturor.

   PS Inainte de a posta raspunsul, l-am mai citit o data si am fost tentat o clipa sa renunt, spunandu-mi “n-ai cu cine”. Totusi il voi posta, insa sunt aproape convins ca nu o fac pentru Dumneavoastra, Domunle VG53.

   Sper sa nu ma insel cand spun, ramanand optimist, ca dintre cei 50% aflati in discutie (unii dintre ei se afla si printre cei care comenteaza pe marginea acestei postari, majoritatea anonimi) vor fi unii care isi vor da seama cat mai curand in ce situatie se afla si vor dori sa iasa din aceasta categorie prin propriile eforturi daca societatea noastra, media si sistemul educational al ultimilor 28 de ani nu numai ca nu-i ajuta, ba dimpotriva. Pentru binele lor personal si al nostru, al tuturor.

   Like

 8. Marius si Irina au fost purtătorii de cuvânt ai celor X mii de români din seara de duminică aflați în piețe si pe strada.Dar si al seniorei din blocul de pe Magheru care ne aplauda.Sper sa nu mai dureze mult bătaia de joc la care suntem supuși.

  Like

  • Mda, din pacate, poate si coplesiti de moment, “dialogul” a fost patetic si lipsit de … dialog. Mai degraba a fost exprimarea unei frustrari si atat, asta in cel mai bun caz. Eu nu as fi scos in fata asa ceva, cu siguranta as fi impartasit apropiatilor, dar m-as fi oprit acolo. Bunul simt a expirat imediat dupa momentul in care s-a recomandat, pentru ca apoi au urmat niste acuze vagi fara drept la replica….intr-adevar un “educat” cum nu vreau sa fiu. Pacat de sansa avuta. 😦

   Like

 9. In locul lui Dragnea, nici nu ma uitam la tine sau la putoarea aia Irina,futu ti rasa ma tii de chelios minoritar.marlani de joasa extractie ce sunteti

  Like

 10. Sunteti foarte curajos domnule Vintila ,sa ”injurati”pe cineva impotriva caruia a fost declansata una dintre cele mai desantate campanii de denigrare din istoria recenta a Romaniei ! adica acum cand toti ( ma rog mare parte !) ziaristii, cand multe vedete si mai putin vedete, opozitia,ambasadele,presedintele si tandemul sri-dna pri vuvuzelele lor ,dau cu tot armamentul din dotare in Dragnea, vine si domnul Vintila cel viteaz si ii da o smetie ! ce sa mai vorbim domnule, curajul suprem ! dar am o nedumerire, pe vremea lui Nastase nu am auzit vocea lui Vintila si nici a altor ”viteji” si nici pe vremea lui Basescu nu am auzit pe aceste constiinte ale natiunii, de ce oare ?! apropo,ar fi de bun simt ca atunci cand ”lupti” pentru intarirea legislatiei contra celor ce incalca legile, sa ai o aprobare de la primarie, asta asa ca sa respectati legea nu altceva…! Domnul Vintila daca este asa de framantat de lupta anticoruptie, ar trebui sa denunte la DNA, modul cum trustul PRO (la care cu onor a lucrat o multime de ani !) a fost scutit nu o data ci de doua ori, de plata unor datorii de multe milioane de euro catre bugetul Romaniei ,asta desi acest trust este o entitate privata ! dar sunt convins ca desi este ”viteaz”,domnul Vintila nu este chiar atat de viteaz incat sa faca acest lucru !

  Liked by 1 person

  • Frumos punctat. As mai adauga si eu cateva impresii personale despre cele relatate de domnul Vintila, pt ca ce sa vezi, dar cand te expui public, mai primesti si critici. Eu unul nu as fi facut public acest moment deoarece curajul dumneavoastra s-a terminat in momentul in care a inceput “dialogul”. Aproape ca v-a convins din privire si atunci ati preferat sa va varsati amarul ( si ala cam slabut ) si ati fugit inapoi la loc. Doamne fereste poate apuca sa va zica ceva care sa va zdruncine ideile, sau Doamne fereste sa nu cumva sa ramaneti fara argumente… pt ca probabil va cunosteati limitele. Este usor sa spui nasolule si apoi sa pleci. Ati stat de vorba cu al treilea om in stat si desi se pare ca nu ati avut limita de timp asta a fost tot ce ati putut? Chair dumneavoastra domnule Vintila ati caracterizat momentul Irinei un pic patetic, al dumneavoastra vi s-a parut mai reusit? Daca as da note ar fi veva de genul, 1 Irinei pt copiat dupa toate sursele de guristi anti PSD si nota 2 dumneavoastra pentru lectie nepregatita. Te-ai scos singur la tabla si n-ai zis nimic.
   Eu nu fac asta ca sa va acuz de ceva sau sa va denigrez in vreun fel. E bine totusi sa incercati sa fiti mai rational si sa incercati singur sa va dati seama ce moment ati avut si daca l-ati exploatat la maxim.
   Ce as face eu daca as avea ocazia sa interactionez cu dl Dragnea? As incerca sa articulez unele din urmatoarele intrebari.
   De ce nu avem autostrazi?
   De ce nu avem spitale la standarde europene?
   De ce n-am putut mai mult in acesti ani?
   De ce nu reusim sa intram in Schengen?
   De ce avem inca nevoie de vize pentru SUA?
   De ce nu luam masuri sa oprim distrugerea infrastructurii feroviare?
   Care sunt avantajele la nivel macroeconomic al programului/legilor dumneavoastra?
   Care sunt efectele masurilor luate de guvern asupra diverselor clase sociale?
   Incantat as fi sa ascult raspunsul unui om de o asemenea influenta la ora actuala, ca mai apoi sa decid eu daca imi mentin parerea formata doar din presa sau mi-o va schimba. Pt ca da, mie nu-mi e frica ca ma va manipula…poate gresesc dar nu ma consider atat de influentabil.
   Data viitoare poate va fi mai productiv dialogul.

   cu stima,

   Like

  • Ar trebui sa denunte evaziunea de la trustul Pro dar sa si inapoieze banii primiti de acolo ca sunt bani proveniti dintr-o infractiune..Dar probabil de banii respectivi si-a cumparat o gramada de sepci mishto de la Viena..

   Like

 11. deci, mai Vintila, am retinut ceva din povestioara ta plina de patos: ca esti un LAS, ca asa se numeste ala care se duce sa “discute”, iar de fapt, doar isi spune of-ul si apoi o sterge fara sa raspunda la ce a fost intrebat. gretos…

  Like

 12. Pingback: Liviu Dragnea, dialog in avion cu Marius Vintila. “Pe va bazati cand spuneti ca legalizez hotia?” - ZiarMM

 13. Ete fasssssss !! Cine te-a rugat sa vorbeasti in numele ”jumatatii” educate care,consideri tu, il uraste!! ???? Nu era suficient sa-i doreasti un ”proces cinstit”,adica exact cum vor cantari judecatorii faptele ??!! Dar ex patronului tau,i-ai spus oare acelasi lucru ?Ce ne mai place sa ne dam ”mari intelectuali” dar oare ce-ai facut pana acum ca sa pari si tu ”intelectual” ??Daca nu era Dragnea in avion nici nu stiam ca ”marele intelect” Marius Vintila a fost cu avionul la Viena !!… ::))

  Like

 14. Bravo ! Respect+ pentru curaj, n-as fi avut in veci atata tupeu .. un singur mic comentariu (foarte irelevant de altfel), ori bodyguarzi, ori sppisti .. badi suna cam nasol

  Like

 15. Eu tot nu inteleg ce aveti cu legile justitiei si ordonanta 13. Adica in afara de pragul pentru abuzul in serviciu ce nu va convine? Ca urmeaza sa plateasca judecatorii pentru greseli? Si daca nu va convine de ce nu spuneti ce ar trebui facut, ce legi ar trebui date concret. Asa sa urlam e usor , sa gandim niste legi pe care sa le propunem ca alternativa la hotie si coruptie, e greu sau poate ca vrem doar cioalnul nu si legile anticoruptie. Mire mi se pare ca nu este nici o diferenta intre dumneavoastra domnule Marius Vintila si domnul Dragnea. Si dumneavoastra si toti asa zisii jurnalisti habar nu aveti ce trebuie facut sau poate doar va prefaceti ca nu stiti. Este urit sa va comportati ca niste copii rasfatati care stiu doar sa urle. Maturizati-va , invatati sa combateti cu argumente si propuneri de legi concrete nu va comportati ca suporterii de pe stadioane, pentru ca aveti pretentia sa faceti parte din cetatenii acestei tari care gandesc si vor sa realizeze ceva aici in tara pe munca si competentele lor nu rozind la cine stie ce oscior primit de la vreaun politician din opozitie sau multinationala. Astept un articol cu propuneri punctuale pentru indreptarea legilor justitiei , asta in cazul in care credeti ca mai este ceva de indreptat in justitie , daca vi se pare ca este dreapta justitia din Romania atunci puteti continua cu PSD ciuma rosie.

  Liked by 1 person

 16. Nu prea inteleg la ce ti-a folosit sa te iei de el, in afara ca ai atras un pic de atentie asupra ta. Te asteptai sa te ia in brate plangand, inecat de regrete? Sau ca se va preda DNA-ului?
  Tu n-ai ce sa-i faci, omul asta a fost o lichea toata viata, nu se teme de lege si se teme de tine, care nu ai nici o pozitie de autoritate in stat?
  Dragnea nu s-a pus singur unde este, au fost oameni care l-au urcat in partid si oameni care l-au votat, pe el sau partidul din care face parte. Acolo trebuie sa trimiti mesaje, la oamenii cu drept de vot iar faptul ca ai lucrat intr-o televiziune care s-a ridicat prin propaganda trebuia sa te determine sa abordezi problema altfel.

  Like

 17. Pingback: Dragnea s-a trezit cu inca un roman care-i spune adevarul drept in fata: „Va bateti joc de tara asta si mintiti un popor intreg. Vreti sa legalizati hotia”. Reactia sefului PSD | Olteniţa Info

 18. Bravo Marius! Daca eram cu voi in avion v-as fi pupat pe amandoi (pe tine si Irina) dupa ce aplaudam frenetic:). Sigur ca nu ai “rezolvat” nimic, dar iti spun eu sigur-sigur ca macar ai fericit o mana de oameni:). Chapeau!

  Liked by 1 person

  • cam din acelasi motiv iesiti si in strada. Nu aveti scop, decat sa va felicitati intre voi si sa fiti cool.(frumosi si liberi) As iesi in strada si eu daca as sti ca astfel se vor construi autostrazi mai repede, daca as sti ca nu mai mergem in spitale cu un virus si plecam cu bacterii si multe alte motive. Cand iesi in strada doar ca sa dai jos fara sa oferi solutii, mie-mi pare ca singurul rezultat este anarhia. Nu cred ca “anarhia salveaza Romania”.

   Like

 19. Pingback:  Marius Vintila în avion Cu Liviu Dragnea: „Am doar două-trei minute să îi spun ceva … eu cred că vă bateți joc de țara asta și mințiți un popor întreg. Vreți să legalizați hoția…” – Stiri 24 din 24!

 20. Interesant domnule Vintila. Ar fi fost si mai interesant daca ati fi stiut despre ce vorbiti. O mica remarca la randurile de mai sus. Cand PSD in vremea guvernarii Ponta a vrut sa opreasca defrisarile ilegale, ale caror profituri mergeau in buzunarele Schweighofer, stiti cine s-a opus vehement? Ah, nu, nu Dragnea, dupa cum incercati sa insinuati, ci Partidul National Liberal, prin intermediul tuturor liderilor sai. Banuiesc ca exista si dovezi in presa scrisa a vremii, in caz ca doriti sa va informati inainte sa faceti niste afirmatii sau presupuneri.
  Inteleg din plimbarile dvs. in afara granitelor ca sunteti un om foarte ocupat, care nu prea cunoaste realitatea din tara. Dar e ok, nu sunteti singurul, deci nu trebuie sa va simtiti stingher.
  Vreau totusi sa va ajut. Poate doriti sa aflati niste lucruri mai apropiate de adevar, poate va ajut sa nu mai fiti atat de stresat din motive total neintemeiate. Daca vreti stres pe bune, poftiti aici:
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/

  Intrati pe propria raspundere.

  Like

 21. De ce crezi că jumătatea educată îl urăşte ?Poate nu toți “educații” îl urăsc. Şi celeilalte nu-i pasă? Atunci cine l-a votat?
  Nu sunt de partea nimănui, dar cred că afirmațiile astea au fost făcute sub influența adrenalinei.
  Iar ultima frază n-am înțeles-o! Ce treabă are şapca în toată povestea asta? Nu ştiai cum să închei postarea? Pare cel putin neinspirată

  Like

 22. Mare bou eşti, măi, dragă Marius Vintilă. Ai inimă de leu şi creier de furnică. Asta ştiam! Să-ţi pun o serie de întrebări concrete cum ar fi “ce a furat Dragnea” sau “în ce fel distruge România”, îmi dau seama că e prea greu pentru tine. Nu că aş fi PSD-ist, că nu sunt, dar mă ocup, din punct de vedere jurnalistic, de politica din România de 27 de ani şi ştiu ce a făcut Dragnea. Şi nici n-ar fi cool să-ţi pun nişte întrebări care vizează fapte concrete ţie, care te mişti într-o zonă plină de generalităţi gratuite asezonate cu afecte (emoţie cât mai multă şi cât mai puţină raţiune). Nu-ţi voi pune întrebări grele pentru că ştiu că scopul tău în viaţă e să fii cool. Dar când ai fost tu jurnalist, asta chiar nu înţeleg. Adică tu îţi închipui că să fii entertainer la microfonul unui radio, să schimbi cd-urile cu muzică şi să urli în microfon “învingător la puncte, colţul roşuuuuu …”, înseamnă să fii jurnalist? Doamne apără şi păzeşte!

  Liked by 2 people

  • Dragă Gabriel,
   Îmi pare rău că te-ai enervat atît de tare din cauza mea. Niciodată în anii în care am lucrat împreună la Pro nu mi-ai arătat că mă disprețuiești, și sunt puțin surprins de atitudinea ta.
   Nu am susținut niciodată ca aș fi jurnalist, nici măcar în cursul ultimilor doi ani cînd am avut la radio o serie de emisiuni-interviu zilnice cu subiecte în general legate de ecologie și domeniul social, dintre care cîteva mi-au ieșit chiar bine. Am spus doar că am lucrat niște ani în mass-media, ceea ce nimeni nu poate contesta.
   Spre deosebire de tine eu nu m-am ocupat de politică și poate că ceea ce știu eu despre Dragnea este puțin sau superficial, deși doar dacă citești ancheta celor de la Rise îți dai seama cine este omul. Probabil că am acționat sub imperiul emoției, al frustrării, abordînd întîlnirea așa cum am făcut-o. Însă gestul de a te duce la politician să îi spui ce crezi fără să îl jignești, îl consider necesar, aproape obligatoriu, în contrast cu înghițitul înjurăturii și lăsatul capului în pămînt. La fel cum, atunci cînd ne vom întîlni din nou, (că viața e lungă), sper că nu mă vei ocoli și nu îmi vei zîmbi fals și vei avea amabilitatea să motivezi sincer lipsa de empatie și aroganța cu care m-ai jignit în scris pe blogul meu.

   Like

   • Una din anchetele celor de la Rise Project a picat.Si ma refer la afacerile din Brazilia..Daca pica si celelalte anchete Rise Project ai tupeu sa mergi sa-i ceri scuze lui Dragnea? A devenit Rise Project stapana adevarului absolut? Tot la Rise Project a aparut si ancheta privind casele lui Johannis .De ce nu mergeti Johannis sa-i reprosati acest lucru? asta ca egalitate de tratament..

    Like

 23. D-nul Vintila a lucrat ani la rand la un post tv care a facut evaziune la greu si acum a devenit salvatorul Romaniei.Pe vremea lui Basescu n-a carait nimic cand betivanul a inchis spitale sau a taiat salarii.Si atunci ar fi trebuit sa adopte o pozitie asemanatoare.Da’ n-a avut tupeul sa mearga la betivan sa-l infrunte c-ar fi fost ,,mancat”.E un mare caracter ce mai..P.S.iesiti d-nilor la vot daca nu vreti sa mai castige PSD-ul si Dragnea..

  Like

 24. Dincolo de orice parere pro sau contra, mi se pare foarte trista animozitatea care s-a creat in societate, si intre clasa politica si societate. Trebuie sa mai gasim si lucruri de apreciat, cum trebuie sa avem si o opozitie care sa ia atitudine (nu sa preia societatea locul acesteia) si sa deschidem bine ochii, data viitoare sa votam mai bine (degeaba le spunem cuvinte, trebuie doar sa alegem mai bine).

  Like

  • Animozitatea asta dureaza de pe vremea lui Basescu..Nu e de ieri de azi..Si pe cine sa mai votam? PSD-ul din start nu e bun si cei de dreapta de buni ce sunt au luat-o in freza dupa fiecare guvernare…Tehnocratilor le-am vazut valoarea si cei din USR repeta ca niste robotei niste lozinci cu statul de drept si Justitia independenta cand vedem la tv ce fel de procurori intocmesc dosarele..

   Like

  • Stiu ca este retorica intrebarea dar am sa va raspund ca sa priceapa si altii cu un alt nivel de educatie.
   In presa noastra promovam doar cancan-ul, pt a evita discutiile serioase. De ce sa vorbim de autostrazi, spitale, problemele dint tara, sau reusitele, cand mai bine ne uitam la telenovela “Senzational si exclusiv, Coruptia!” Serial in care pre bine facatoarea Laura, se ia de par cu ciumatii, cei mai corupti de pe occident si pt ca este atat de potenta si de neinlocuit ce reuseste ea sa obtina? Ponta , fostul corupt de serviciu a fost gasit ca a copiat la doctorat, la fel ca si Laura dar la ea nu se pune ca ea este prea bine facatoarea. Iar acum, in sezonul 2 este domnul Dragnea eroul negativ pe care l-a dovedit/gasit cu …. nimic? Deci mergeti inainte cu ea ca poate reuseste sa aduca si ea dovezi ca Dragnea a copiat la BAC si in felul asta extirpam coruptia din tara. Realist vorbind, pt DNA nu va bateti ca nu se inchide, dar va bateti pt impotenta doamnei Kovesi in functia de care se bucura doar ea, ca noi restul am tras foloasele pana acum din plin :))). Si parca totusi nu e de ras :(.
   Coruptia ucide?
   Da, cu siguranta. Si cine corupe in tara asta? Pai Dragnea, PSD si altii ca ei.
   Noi cand dadeam spaga sa luam permisul ( nu e cazul meu) si apoi ne vedeam la stirile de la ora 5 eram victime ale sistemului, nu?
   Nu zic sa arunce primul piatra ce-l fara de pacat, dar hai sa mai si rationalizam si sa vedem si ce rezultate a avut lupta anti coruptie. Din nemultumirea maselor de oameni care ies in strada inteleg ca nu prea a avut rezultate.
   Serios vorbind, ii fluturam un plagiat in fata lui Ponta, de parca am fi descoperit America ( desi “educati” fiind cu toti stim cum se trece prin facultate si cum se fac majoritatea lucrarilor de diploma), si strigam “penalii” dar tratam cu dezinteres total modul in care presedintele tarii pierde o casa intr-un proces oarecare si normal.
   Iohanis are tupeul sa strige penalii acum, sau sa-i ceara demisia lui Ponta pentru un plagiat.
   Voi sunteti normali?
   Ori coruptia ucide, ori coruptia ucide numai la unii?
   Mai spuneti de ceilalti ca sunt manipulati.
   E bine ca p-aia ii vedeti…

   Like

   • Asta este….Ipocrizia asta a omorat Romania.Johannis il face obsedat pe Tariceanu si-n decembrie s-a intalnit cu el rugandu-l sa nu mearga la guvernare cu PSD-ul..Atunci era bun da’ acum e obsedat

    Like

 25. Pingback: Marius Vintilă l-a luat la frăgezit pe Liviu Dragnea în avion

 26. Atata Vrajala, ptr. un Borfas ,,,,,trebuia sa-i plasezi , o Punga cu Rahat in cap….sa se sature de Rahaturi eliminate pe gura….si aia era prea decent. Ptr. genul lui de Politician , Cuvintele….sunt frectie la picior de lemn

  Like

 27. Pingback: Vintilă, dialog cu Dragnea în avion: „Vă bateți joc de țara asta și mințiți un popor întreg” – Romania Matinal

 28. Si daca-l schimbati pe Dracnea pe cine puneti in loc? Pana la urma e un politician care reprezinta foarte bine timpurile actuale si pe cei care l-au ales.

  Reactia celor care s-au dus sa-l agreseze mi se pare imbecila cel putin. Probabil au probleme personale si au gasit tap ispasitor.

  Like

 29. Ba, tu ai impartit tara in doua: jumatate educati ca tine, tinerei rezist care se incoloneaza dupa ala cu gecuta rosia care si-a luat casa cu acte false asa cum spune sentinta judecatoreasca definitiva, cealalat jumatate de oameni needucati care nu-i intereseaza de Dragnea. Ba, esti prost si nu stii sa calculezi, din pacate sunt multi prosti si dezinformati ca tine, dar din fericire in niciun caz juma de tara, ca la alegeri ati facut un cacatel mic. Ti-o spun eu, care nu am votat pe nimeni, desi la cat esti de spalat pe creier ai putea sa crezi ca sunt chiar Dragnea.

  Like

 30. Din relatare pare ca singurul normal e Dragnea. Femeia e practic disabled, la cata prostie emana comportamentul ei. Barbatul pare un pic mai rasarit insa e tot prost de pute. Nu e in stare sa raspunda la intrebarea simpla “pe ce va bazati?” dar emite consideratii despre popor.

  E bine sa pice Dragnea, insa nu pentru motivele invocate de maimute bipede precum cei doi, ci pentru ca nu face nimic pentru tara.

  Like

 31. Mai bine stateati in scaunele voastre! Stiti ce si-au zis? “Iata alti 2 fraieri care se caca pe ei…” Iar stiulul in care ai scris postarea lasa de dorit! Lasa-te nene de blog ca esti praf… Mai bine stateai in spatele radio-ului si ramaneai mai castigat! Vorba unui comentariu de mai sus : O sa intri in cartea de istorie… Mai bine te duci la sala ca macar ramai cu ceva…

  Like

 32. Auzi , idiot scarbos si libidinos ce esti , nu ti-a fost rusine sa te dai in spectacol in fata atator oameni ? Crezi ca te-a apreciat cineva ? S-au uitat toti cu scrba la tine unsuros urat si gretos ce esti ! Cine te crezi ? Cu ce drept vorbesti in numele romanilor ? Noi nu suntem zdrente platite ca tine si daca ne place ceva sau nu , asteptam alegerile , gunoiule care esti !

  Like

 33. Felicitari Irina si Marius! Felicitari pentru curajul de a-i spune acestui prost, comunist tradator de mana a saptea, ca totul se plateste si ca frigiderul il asteapta.

  Like

 34. @Roman
  Ma, idiotule, smechieria e ca tocmai “totul se plateste” pentru ca deocamdata doar procurorii care vietuiesc prin sufrageria lui Oprea spun ca e de platit ceva, tocmai asta tine de comunism.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s