Ponta – Diaspora 1-0, gol din offside. Diaspora nu a jucat cu tot efectivul. Astept returul, tot in deplasare.

 

Cand am vazut azi dimineata cetateni petrecand ore la sectiile de votare de prin capitalele europene mi-au dat lacrimile. E drept, si prin comparatie cu rasfatul pe care l-am trait eu, de a vota cu 15 minute inainte de ora 21.00 intr-o sala in care eram doi alegatori si de restul, “oficiali”. ( cu Macovei – ca sa ne linistim cu totii … )
Apoi mi-am dat seama ca, intr-un fel, am trait paradoxul acela care zicea ca diferenta intre un optimist si un pesimist este ca in vreme ce pesimistul spune ca mai rau nu se poate, optimistul zice “ba se poate”.
In general evit sa cuantific raul politic impartindu-l pe partide sau pe capete de politicieni, dar de data asta recunosc ca ai lui Ponta au depasit orice imaginatie: sa incerci sa impiedici peste 1 milion jumate de cetateni romani cu drept de vot sa isi exercite acest drept e mai mult decat se astepta – probabil – oricine.
Calculul e simplu: in strainatate s-au trimis doar 600 de mii de buletine de vot pentru 3 milioane de cetateni ( eobserver.com ) din care sigur peste 2 milioane cu drept de vot. Ceea ce face ca numarul sectiilor de votare, ramas acelasi ca in 2009 (singura cifra luata in considerare de Ponta in declaratia lui de presa referitoare la aceasta chestiune), sa fie o informatie superflua.
In schimb, conteaza altceva: in strainatate cei care au votat i-au preferat pe Macovei si Iohannis ( conform rezultatelor la iesirea de la urne ), electoratul lui Ponta fiind mai greu de adunat in microbuze de pe santierele sau tarlalele Italiei si Spaniei. Nu ca ar fi ceva gresit in a lucra in constructii sau in agricultura sau sa ai asemenea electorat majoritar.
Acest lucru este imposibil sa le fi scapat creierelor PSD implicate in campanie. Astfel se contureaza, pentru mine, suspiciunea ca PSD i-a suntat in mod voit pe “stranieri”. Asta in ciuda declaratiei teatrale a lui Ponta in fata presei, care s-a jurat pe functia lui Corlatean si pe cravata rosie a acestuia, ca toata diaspora va vota in turul doi. Apropos de teatru … ca si minciuna ca nu ai furat proprietate intelectuala, ipocrizia este usor de acoperit cand fata ta are expresivitatea unei mamaligi. Nu ca ar fi ceva gresit in a avea fata precum alimentul traditional – si foarte sanatos de altfel – al electoratului pe care il reprezinti si care te reprezinta.
Doar ca pe 16 e, dupa cum stim, meciul retur. Si mi-e greu sa cred ca “stranierii” nu isi vor lua revansa cu un votaveraj de peste 150 de mii, mai ales ca am auzit pe la cozile din diverse capitale strigate din categoria JOS COMUNISTII.
BTW, Iliescu ala nu mai m_ _ _ e odata ? Ca liber-cugetator zic.

Advertisement

3 thoughts on “Ponta – Diaspora 1-0, gol din offside. Diaspora nu a jucat cu tot efectivul. Astept returul, tot in deplasare.

  1. Wow very cool indeed. Iࢋll have to start playing with the gesture controlled stuff soon. This type is something I like, Vs. the wearable type. Hope to see it soon, or something similar. GJ MIT and Nathan Linder

    Like

  2. >Guarda volevo solo provocare il MM a spezzare una lancia a favore dei cani “extracomunitari”, però magari poi odia i cani… Ciao a tutti. GG< Stai tranquillo, fratello, ci penserà i veterinario albanese Ritvan – che non odia i cani, visto che gli danno da mangiare:-) – a far venire un attaco di bile al fallaciano pseudoveterinario Albanese di quel sito. Gli manderò una mail che non se la scorderà mai:-).CiaoRitvan

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s