5 chestiuni de tinut minte de catre Johannis

Am crescut cu sasi ca el, la Brasov si la Nocrich, o comuna in drumul mocanitei dintre Sibiu si Agnita. Oameni greu de citit, in aparenta aroganti, tacuti, dar de multe ori persoane de o neasteptata profunzime. Stille Wasser sind tief. ( Apa lina e si adanca ). Prototipul germanicului. Foarte greu “plācubil” de catre balcanici ( probabil si vicerversa ), antipodul latinilor. Dar eu nu am nevoie la Cotroceni de un baiat de gasca, de un smecher care sa se traga de sireturi cu presa, sa se ia la misto cu ministrii sau care sa aiba frati pretenari cu alde Bercea Mondialu. Si daca Base a facut din Cotroceni un chiosc in fata caruia mai ca nu iesea cu baietii la o bere la PET, Johannis poate reprezenta tot ceea ce Romania inca nu are: seriozitate, aplicare, respectabilitate. Un presedinte pe care il vad vizitandu-se ( si intelegandu-se bine ) cu regele Mihai ( nu si cu Radu Duda ) sau pe care sa il caute eternul print Charles cand mai vine pe la tara pe la Viscri. Desi nu dau doi bani pe sangele albastru si alte prostii de genul asta, in jocul in care e bagata deocamdata tara si la nivelul de NUBi la care ne gasim in acest joc, “clasa” conteaza, mai ales in linia intai de reprezentare. Un presedinte care sa nu se pozeze la minut cu Obama iar poza sa arate ca si cand ar fi facuta in timpul vizitei lui Barack si Michelle la Disneyland.

Totusi daca as face impreuna cu Johannis bucata de creasta de la Valea Sambetei la Podragu, i-as impartasi imaginea relatiei cu aia de il votara duminica, asa cum se vede ea din strada. In cinci puncte skurte si klare, cum ii place lui.

1. Johannis nu a castigat. Ponta a pierdut. Noi nu am votat staiful, ci am ferit linia.

2. Mafia pedelista ( si cea penelista ) nu trebuie uitate. Ele trebuie bagate la bulau. Dar asta e treaba DNA.

3. De la Cotroceni nu se guverneaza. De la Cotroceni se reprezinta, se modereaza, se impaca.

4. De maxima urgenta: a se face tot ce se poate ( in limitele atributiunilor ) pentru pedepsirea vinovatilor din campanie si cele doua tururi de scrutin, apoi pentru modificarea legii electorale. Inclusiv vot online si prin corespondenta.

5. Noi v-am facut presedinte, noi va vom da jos daca … stiti dumneavoastra. Am invatat cum.

Advertisement

3 thoughts on “5 chestiuni de tinut minte de catre Johannis

  1. Pingback: “Wir haben Sie gewählt, wir stürzen Sie…” – Zur Wahl des neuen rumänischen Präsidenten | cotaru.com » background, story, news.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s