Politicienii, yankeul si popa ( sau ultimul meu cuvant despre alegeri )

De curand m-am intrebat: daca as alcatui niste topuri pe categorii ale celor mai nefericite gesturi si declaratii din campanie si din prima saptamana dupa alegeri, pe cine as pune pe primele locuri ?

  1. Topul servilismului ar fi clar condus de Emil Constantinescu, pentru scrisoarea de sustinere cu poza trimisa lui Victoras. Daca pe alde Caramitru, Alifantis si Tudor Gheorghe ii inteleg pana la un punct, adica nu optiunea lor in sine ii condamna ci doar comunicarea acesteia in sensul influentarii optiunii altora si asta abia intre tururi, pe Constantinescu nu il iert. Pare sa imi fi aratat cum poate un gest servil sa discrediteze in ochii mei definitiv un om. Cu alte cuvinte, dupa mine, Emil a reusit sa isi (de)puna post factum mandatul ‘96-2000 mot pe restul de patru mandate si jumate de rahat ale combinatei prezidentiale Ilici-Base.
  2. In topul cinismului pe locul doi ar fi Melescanu, pentru indemnul lui spre Nancy. Nimic nu mi-a semanat mai bine cu sfatul lui Brucan catre grevistii foamei din Piata Universitatii 90, carora batranul comunist le-a spus sa … manance o friptura in sange. Dar daca numele lui Melescanu imi da aceeasi senzatie neplacuta pe care o ai cand esti in sosete si calci in baie pe gresia uda, cel al lui Iliescu imi trezeste durerea injectiei cu Moldamin in timpul amigdalitelor de iarna. In buca, dar cuprinzatoare … Fiindca acest top al cinismului ar fi de la distanta condus de “carpa kaghebista” care intre timp a devenit presedintele interimar al celui mai mare partid ( inca ) din Romania. Iliescu si-a aratat public regretul ca Romania nu are o societate civila mai activa, cam cum era in anii ’90 …cam cand i-a adus el pe mineri la Bucuresti. Doar cinismul gardienilor lui Dostoievski, care la locul executiei l-au anuntat pe acesta ca fusese gratiat, il depaseste pe al carpei. Viata bate filmul, minerii bate studentii.
  3. Topul activitatilor penale ar fi de departe condus de Victoras, care si-a asumat chestii extrem de grave, de la sahul cu sectii de votare mutate in campuri cu cat mai putini votanti si darea in folosinta cu buna stiinta a unui sector de autostrada ucigas ( vezi ancheta Capital ) ca realizare a guvernului, pana la mitele electorale jignitoare. ( 700 de lei dati profesorilor pentru dezvoltare personala, cari profesori nu l-au iertat ca a copiat.) Si desigur turismul electoral clasic cu autobuzul, care a transformat pentru o zi cateva comune din Teleorman si Dolj in adevarate Venetii pe Arges si Olt.
  4. Topul tampeniei. Aici imparat este Severin. Fost ministru de externe (!) acest personaj care a tras pana la final de mandat de salariul de europarlamentar desi fusese prins cu spaga si i se ceruse sa se care, a avut saptamana trecuta o iesire la rampa demna de Nero sau Vadim. El l-a comparat pe Johannis cu Hitler si pe oamenii din strada cu batalioanele de asalt (SA) ale lui Ernst Rohm, explicand ca la fel ca fuhrerul, Jo trebuie sa se delimiteze de “elementele fascistoide” (probabil pentru a deveni ceva la fel de bun cum a fost caporalul dictator, de care si el, Severin, ar putea fi multumit – cel putin asa se intelege din declaratie ). Cand am citit asta am simtit ca abia acum pentru prima data in 25 de ani am putut cuprinde cu mintea intregul tablou al fenomenului politic de la noi, care a reusit sa repuna Romania pe harta lumii a treia.
  5. Topul incompetentei. In frunte se afla, la distanta de pluton, Mitch Stewart, omul care a castigat pentru Obama 9 din 10 state dificile in ultima campanie. Totusi Stewart, angajat pe multi parai de Ponta pentru prezidentiale 2014, a fost creierul care a recomandat si desenat o campanie negativa, agresiva, aroganta, al carei efect de recul a scos la vot mai mult de un milion de oameni impotriva lui Ponta in duminica binecuvantata. Desi am trecut, ca popor zic, la doi tzanti pe langa dezastru, faptul ca nu ne-a pacalit nici lobby-ul de peste ocean a facut ca numele de Victor sa nu fie victorios, iar pe mine, foarte mandru ca sunt roman. Va dati seama ce am reusit impreuna cu diaspora si cu d. Zuckerberg ?
  6. In fine, topul penibilului ar fi condus detasat de Antena 3, devenit pe 16 noiembrie cel mai urmarit canal de comedie neagra din Ro. Si e foarte putin probabil ca lucrurile sa se schimbe curand, poate doar in ceea ce priveste cifrele de audienta. Sau daca A3 ramane fara licenta, functia ei de canal de informare a publicului nemaifiind in realitate indeplinita. Recunosc, as fi vrut sa fiu o persoana mai buna, cu compasiune fata de figurile din media cele mai blamate de aproape toata societatea civila, dar nu sunt. Din nou conceptul – german – de bucurie de raul altuia, care e cea mai dulce bucurie. Schadefreude. Zbaterea lor viermuita, lacrimile oprite in gat la aflarea vestii ca Ponta se preda, ratoiala, aruncarea pisicii moarte in diverse curti mi-au pus pe fata un mare zambet si le voi pastra pentru totdeauna intre cele mai placute amintiri din partitia “alegeri” pe hard disk-ul emotional personal. Mai ales ca am contribuit si eu cu un zero virgula zero zero ceva la aceasta victorie a noastra incheiata prin ippon sole mate.

3 thoughts on “Politicienii, yankeul si popa ( sau ultimul meu cuvant despre alegeri )

  1. Cred ca cel mai amuzant lucru din campanie a fost momentul cu “cereti scuze sotiei mele ” .Ma amuza intr-un mod ironic faptul ca domnul Mitch Stewart ,s-a gandit ca Romania nu are acces la serialele americane .Mai jos video cu momentul cel mai rusinos si penibil din istoria lui Ponta .

    Like

  2. Google sait toujours où il faut mettre son nez…c’est d’ailleurs ce qui fait qu’aujourd’hui il domine tout, ils ont su mettre un maximum d’argent dans la re7&1rcheh#8230;C&#82ec;est pour cela que c’est l’une des boites les plus innovantes ces dernières années..Je pense que de se rapprocher de ce genre de pôle leur permet également de faire du recrutement sur du long terme.PS : ton blog n’est plus en dofollow

    Like

Leave a comment